Újabb mérföldkőnél a magyar síugrók: Török Eduárd pontszerző a COC-ban Barcarozsnyón!

A múlt hétvégéhez hasonlóan ismét Barcarozsnyón versenyeztek a magyar síugrók, csak most egy “osztállyal” feljebb, a Kontinentális kupában állt rajthoz két versenyzőnk Török Eduárd és Molnár Flórián. A szombati verseny pedig újabb sporttörténelmi sikert hozott, ugyanis Török Eduárd megszerezte első pontjait a sorozatban magyar színekben.

Egy héttel a magyar szempontból remekül sikerült FIS-kupa hétvégét követően ezúttal egy COC-hétvégét rendeztek a barcarozsnyói normálsáncon – sajnos csak a férfiaknak, így Vörös Virágnak ezúttal nem szurkolhattunk – és miután egy héttel ezelőtt mind Török Eduárd, mind Molnár Flórián pontot tudott szerezni a kisebbik sorozatban, bíztunk benne, hogy esetleg ez a bravúr sikerülhet ezen a hétvégén is.

Török Eduárd itt még a FIS-kupában, a hétvégén a COC ban is pontszerző – Fotó: Ana-Maria Oancia

Ez a mezőny persze valamivel azért erősebb volt mint a múlt héten, hiszen ugrott itt egy-két a VK-ból is ismerős versenyző is, ennek ellenére a szombati versenyen ismét volt oka ünnepelni a magyar küldöttségnek, ugyanis az első sorozatban Török Eduárd egy 89 méteres ugrással a 28. helyen zárta az első sorozatot, ezzel megvolt a továbbjutás a második körbe és vele a biztos pontszerző helyezés. Mindeközben Molnár Flórián egy 81,5 méteres kísérlettel a 44. helyet szerezte meg, (ez egyébként egyel marad el eddigi legjobbjától, az iron mountainen elért 43. helyezéstől).

Török Eduárd a második sorozatban még egy kicsit messzebb is repült mint elsőre, 91,5 méterrel hat helyet tudott javítani, vagyis a kilenc pontot érő 22. helyen fejezte be a versenyt. A brassói születésű versenyző első pontjait szerezte ezzel magyar színekben a Kontinentális kupában. Érdemes hozzátenni – hiszen bizonyára sokan ismerik a szabályt, hogy COC-pontszerzés jeleneti a kvalifikációt a GP illetve VK-futamokra – hogy Eduárd korábbi, honosítása előtt elért eredményei alapján is indulhatott volna már Grand Prix vagy VK-futamon, noha ezzel az eredménnyel kétségtelenül megerősítette, hogy egyre jobb formában van, így előbb-utóbb alighanem sor is kerülhet arra, hogy magyar színekben bemutatkozzon a legmagasabb szinten is.

Molnár Flórián – Fotó: Ana-Maria Oancia

A versenyt egyébként a szlovén Rok Justin nyerte, miután az első sorozatban egy 98 méteres ugrással megszerzett első helyét egy valamivel gyengébb, 88,5 méteres második kísérlettel is meg tudta őrizni, míg a dobogóra Markus Schiffner (96,5/95 m 2.) és Stefan Hula (91/90 m 3.) állhattak még fel.

A szombati verseny eredménye

A vasárnapi verseny aztán sajnos már nem alakult ennyire kedvezően számunkra: Molnár Flórián sajnos nem tudta megállni a 80,5 méteres kísérletét, így a mezőny végén, az 52. helyen zárta a versenyt, míg Török Eduárd ezúttal 84 méterig jutott, ami a 43. helyhez volt elegendő, így ezúttal magyar szempontból már az első kör után véget ért a küzdelem.

Rok Justin (94,5/97 m) egyébként uralta ez a napot is, és ismét nyerni tudott, ezúttal két norvég, Andreas Granerud Buskum (94,5/97,5 m 2.) és Joakim Aune (94/98,5 m 3.) állhatott mellette a dobogón.

A vasárnapi verseny eredménye

A Kontinentális-kupa sorozat két hét múlva, Lillehammerben folytatódik.

Újabb mérföldkőnél a magyar síugrók: Török Eduárd pontszerző a COC-ban Barcarozsnyón!” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s