Vörös Virág dobogós, Török Eduárd és Molnár Flórián pontszerző Barcarozsnyón!

Kifejezetten sikeres hétvégét zárt a magyar síugróválogatott Barcarozsnyón, ahol szombaton és vasárnap is FIS-kupa versenyeket tartottak és mindkét napon volt minek örülni a magyar szurkolóknak.

A program mindkét napon a női versennyel kezdődött, ahol ezúttal igazán nagy mezőny ugyan nem volt, de ettől még nem adták ingyen a jó eredményt Vörös Virágnak sem, aki az edzésen és a próbasorozaton elért 7. és 4. hely után az első kört egy 89,5 méteres ugrással a harmadik helyen zárta a hazai sáncon ugró Daniela Haralambie és a cseh Klara Ulrichova mögött. Változás ebben nem történt a második sorozatban sem, Virág egy 87,5 méteres ugrással megőrizte helyét a dobogón, ezzel először állhatott fel a pódiumra felnőtt FIS-versenyen, a juniorok között egyébként, legutóbb jó három éve, az Alpencup-menetelés idején volt példa hasonlóra.

A sporttörténelmi eredmény után bíztunk benne, hogy vasárnap ismételni tud Virág, ami csaknem össze is jött, hiszen a kőszegi versenyző ezúttal 4. lett, az ismételten győztes Haralambie mögé ugyanis ezúttal egy másik cseh ugró, Stepanka Ptackova érkezett meg a második helyre, míg a tegnapi második Ulrichova – bár az első kör után, amikor csak négy tizedre volt tőle Virág még reménykedtünk – ezúttal a dobogó alsó fokát foglalta el.

Vörös Virág ezzel a hétvége során összesen 110 pontot gyűjtött, összességében pedig már 190 egységnél tart a harmadik számú FIS-sorozatban, amivel az előkelő ötödik helyen áll.

A szombati verseny eredménye
A vasárnapi verseny eredménye
FIS-kupa összetett

A férfiaknál eközben ezúttal is Török Eduárd és Molnár Flórián képviselték a magyar színeket, és nem is akárhogyan! Azok után hogy az edzéseken Török Eduárd 21. és 14., Molnár Flórián pedig 43. és 55. volt élesben mindketten jócskán javítani tudtak. Molnár Flórián egy 87 méteres ugrásnak köszönhetően a 21. helyen simán jutott be a második sorozatba, ami a tavaly december park city-i verseny után ismét pontszerzést ért 17 éves versenyzőnknek. Már ez sem volt semmi, Török Eduárd viszont valódi csodát művelt az első sorozatban: 97 méterrel övé volt a leghosszabb ugrás, és három ponttal lemaradva az éllovas Markus Rupitschtól a második(!) helyről várhatta a folytatást.

Megtartani sajnos nem sikerült ezt a helyezést, ám a vége így is egy fantasztikus szereplés lett a két magyartól, Török Eduárd egy 94 méteres ugrással a hatodik helyen végzett, míg Molnár Flórián (86,5 m) a 24. helyen zárta a versenyt. Markus Rupitsch egyébként megtartotta a vezetést, míg a dobogóra a lengyel Adam Nizik és a japán Yuto Nakamura állhattak fel.

Ezek után a vasárnapi versenyen Török Eduárd ismét remekül kezdett, egy 93 méteres ugrással hetedikként jutott tovább, és ismét kinézett számára egy jó eredmény. Molnár Flórián viszont ezúttal nem volt igazán szerencsés: habár egy erős szembeszelet meglovagolva 91 métert ugrott, ezúttal két hellyel, illetve 3,3 ponttal lecsúszott a legjobb 30-ról és a 32. helyen végzett. A folytatás ezután sajnos Török Eduárd számára sem alakult igazán jól, ugyanis 82,5 méterrel ezúttal jócskán elmaradt a K-ponttól és végül a 17. helyen fejezte be a versenyt. A dobogó tetejére egyébiránt ismét Markus Rupitsch állhatott fel, míg a 2-3. helyen Adam Nizik, és a japán Shinya Komaba osztozhatott.

A szombati verseny eredménye
A vasárnapi verseny eredménye
FIS-kupa összetett

Dramaturgiailag tehát nem a legszerencsésebb sorrendben jöttek számunkra az eredmények, keseregni azonban így sincs okunk, hiszen a hétvége összmérlege több, mint impozáns, 1 dobogó, 3 top 10-es helyezés, és 11 pontszerzés.

A fiúk egyébként a jövő hétvégén ugyanitt folytatják, immár a kontinentális kupában a versenyzést, bízzunk benne, hogy hasonlóan sikeresen.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s