Vasja Bajc a cseheknél folytatja

Felmondta az eredetileg a 2021/22-es szezon végéig szóló szerződését a Magyar Sí Szövetséggel Vasja Bajc, világkupa-résztvevő síugrónk, Vörös Virág edzője. A szlovén edző döntését elsősorban a nem megfelelő finanszírozási háttérrel indokolta.

Mint arról korábbi írásunkban beszámoltunk, a magyar szövetség az új idényre a korábbinál jelentősen kisebb költségvetést tudott biztosítani az olimpiai részvételért küzdő Vörös Virág számára, ami Bajc szerint még a felkészülésüket sem fedezte volna teljes egészében, nem hogy a versenyeket. A szlovén edző szerint ez, illetve a síugró szakág állandó alulfinanszírozottsága volt a felmondásának elsődleges oka, ami mint elmondta személyes döntés volt, ami már legalább néhány hónapja megfogalmazódott benne. Az edző azt is csalódásnak élte meg, hogy az elmúlt évek eredményei nyomán sem kapott több figyelmet a szakág, így nem látta a szövetség részéről a jövőbeni fejlesztési koncepciót. Az utánpótlás kapcsán az előrelépésre ő maga is készített terveket, de ezek a javaslatok sem kaptak zöld utat.

Bajc négy éve dolgozott együtt a magyar síugrókkal, közreműködése alatt több sikert is elért a szakág: Vörös Virág Világkupa és nyári Grand Prix pontot és FIS-kupa dobogót, a férfiaknál Molnár Flórián FIS-kupa pontot, Török Eduárd pedig CoC pontot szerzett.

Update (2021. máj. 6.) A cseh síszövetség ma bejelentette, hogy a válogatottal 2004 és 2006 között egyszer már dolgozó Bajc az új szezontól ismét a cseh ugrók vezetőedzője lesz.

Vasja Bajc a cseheknél folytatja” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s