Még nincs lezárva Vasja Bajc távozása

Tegnap délután ITT írtuk meg, hogy vélhetően nem Vasja Bajc készíti fel Vörös Virágot az olimpiai kvalifikáció végső szakaszára, ma pedig már egyszer frissítenünk kellett a cikket azért, mert a csehek kész tényként közölték a szlovén edző érkezését. A mai nap természetesen megkerestük a Magyar Sí Szövetséget is, hogy megismerjük a szakág vezetésének az álláspontját, ám válaszukból úgy tűnik a történetben maradt pár kérdőjel.

Ezt persze annyiból talán sejthettük volna, hogy az előző cikkünkben sem szerepelt, hogy kölcsönös megegyezéssel elváltak a felek útjai, hiszen az edző kezdeményezte a kontaktus megszüntetését – mostanra azonban számunkra is kiderült, hogy a tárgyalások végére még nem került pont. Nézzük hol tartunk most, íme a szövetség reakciója:

“A Magyar Sí Szövetséget meglepte a síugrók legfrissebb híre, hogy Vasja Bajc, a cseh síugró csapatot készíti fel a jövőben. A felek, a jelenleg érvényben lévő szerződésüknek megfelelően kölcsönösen keresik a megoldást a felmerült helyzet orvoslására, szem előtt tartva a magyar csapat felkészülésének sikerességét az olimpiai kvalifikációs versenyekre, valamint az olimpiára.”

Mindez azt jelenti, hogy párhuzamosan több szálon futnak most az események, hiszen az edző szerződésének lezárásánál most sokkal fontosabb a pótlása. A Sí Szövetség így természetesen már Vörös Virággal is átbeszélte a kialakult helyzetet, és arról támogatta a versenyzőjét, hogy a lehető leghamarabb megtalálja számára a megfelelő embert, akivel folytatni tudja a felkészülést a nyári idényre. Nyilván szerencsésebb lett volna, ha ez a történet a holt szezonban, nem pedig a felkészülés közben játszódik le, hiszen a magyar csapat így az olimpiai kvalifikáció miatt némiképp kényszerpályára került, ami akár jól is elsülhet – de ez majd csak hónapok múlva derül ki.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s