Személyes okok vezettek Török Eduárd távozásához

A Magyar Sí Szövetség közleménye:

Cáfolja a Magyar Sí Szövetség, hogy Török Eduárd amiatt hagyta abba síugrói pályafutását, mert nem biztosította számára a vezetőség a versenyekre való kiutazások anyagi feltételeit. Szentgyörgyi Zoltán főtitkár nyilatkozata szerint a nyáron honosított 22 éves sportoló nem értett egyet azzal a javaslattal, hogy a versenyekre nem a Vörös Virág edzéseit és versenyzését is irányító Vasja Bajc kíséri el, hanem egy másik edző.

Török Eduárd néhány hónappal azután, hogy magyar színekben kezdte meg a versenyzést, pályafutása befejezése mellett döntött. A Kőszegi SE síugrója a skijumping.pl lengyel weblapnak, melyet a Síparadicsom blog közösségi oldala, a Síugrás is leközölt-, azt nyilatkozta, hogy a Magyar Sí Szövetség nem tudta volna támogatni a Világkupa részvételét, és így lényegében saját zsebből kellett volna finanszíroznia a versenyzést.

„Nem fedi a valóságot az az állítása, hogy nincs pénz az utaztatására, bárhova ment versenyezni, azt finanszíroztuk. Mi soha nem mondtuk azt, hogy nem támogatjuk a jövőjét. Valójában nem anyagi oka van, hogy befejezi pályafutását. Abban kellett döntést hoznunk, hogy kivel utazzon ki a versenyekre. Mi erre a feladatra Molnár László edzőt kértük fel, aki Molnár Flórián mellett Eduárdot is elkísérte volna. De ezt a döntést Eduárd nem fogadta el, ő kizárólag Vasja Bajc-csal akart kiutazni. Vasja is javasolt 2 külföldi segédedzőt, de mi olyan magyar szakemberben gondolkodtunk, aki az utánpótlás nevelésében is részt vesz.
Nyitottak voltunk a fogadására, és igyekeztünk minden segítséget megadni Török Eduárdnak, hogy magyar színekben versenyezhessen. De az, hogy egy válogatott versenyző mondja meg, ki az, akivel folytatja pályafutását, és kivel nem, ez nem elfogadható” – nyilatkozta Szentgyörgyi Zoltán.

A skijumping.pl cikke és a hivatkozott Facebook posztunk itt érhető el:

Személyes okok vezettek Török Eduárd távozásához” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s