Vörös Virág újabb pontszerzéssel zárta a hétvégét Stamsban

Magyar szemszögből a szombatihoz igen hasonló a vasárnapi versenynap mérlege is a stamsi kontinentális kupa hétvégén, Vörös Virág ugyanis a nem kis neveket felvonultató mezőnyben elért 18. helyével újabb pontokat zsebelt be, így az összetett 11. helyén zárta a nők nyári COC-sorozatát.

Vasárnap újabb versenyeket rendeztek a kontinentális kupában Stamsban, ahol a tegnapi 14. helyezés után Vörös Virág ismét a pontszerzés reményével vágott neki a napnak, sőt mondjuk ki nyugodtan, elvégre jó leírni, ez mostanában már papírforma kezd lenni a COC-ban. A próbasorozatban a kőszegi versenyző 82,5 méterrel 21. volt, amin az első értékelt sorozatban kicsit javítani tudott, 84 méterrel a 18. helyről várhatta a folytatást. Virág végül egy 88,5 méteres ugrást követően a második kört is ebben a pozícióban zárta.

A győzelemért eközben ugyancsak izgalmas csata folyt, hiszen Ema Klinec (109,5/107,5 m) a negyedik helyről ugrott az élre a döntő sorozatban, fél ponttal megelőzve a távolságban jobb, stíluspontokban nála gyengébb Marita Kramert (110/110 m). A dobogó harmadik fokát Ursa Bogataj (108,5/107 m 3.) szerezte meg leszorítva ezzel a dobogóról az első sorozatban még vezető, tegnapi győztes Eva Pinkelniget (109/106 m 4.). Mögöttük sem kis nevek végeztek egyébként, hiszen például a két korábbi világbajnok, Daniela Irascko-Stolz (8.) és Sarah Hendrickson (9.) a nyolcadik-kilencedik osztoztak.

Ema Klinec

Vörös Virág mai teljesítményének köszönhetően 13 egységet adott hozzá eddigi pontjaihoz, így a mai versennyel véget érő nyári Kontinentális kupában az összetett 11. helyén végzett. A COC összetett győzelem Marita Krameré lett.

A női verseny eredménye
Nyári COC végeredmény

Természetesen a férfiak is megmérkőztek Stamsban ma délután, a szombati győztes Taku Takeuchi pedig ismételni tudott, miután egy 110 és egy 115 méteres ugrással magabiztosan múlta felül a riválisokat. Legkomolyabb ellenfele ezúttal Klemens Muranka volt (109/113 m 2.), míg a dobogó harmadik fokát – tegnapi második helye után – Pius Paschke (108,5/111 m 3.) foglalta el.

Taku Takeuchi

Az első sorozatban Török Eduárd (48.) és Molnár Flórián (52.) is küzdött a továbbjutásért, azonban ezúttal ez most mindkét magyartól elég távol volt. Török Eduárd 86, míg Molnár Flórián 75,5 métert ugrott.

A férfi COC-sorozat a nőivel ellentétben nem ért mg véget, a két utolsó versenyt a jövő hévégén Klingenthalban rendezik, amely előtt az összetettben a ma egy negyedik helyet szerző Rok Justin vezet.

A férfi verseny eredménye
COC összetett

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s