Jó erőben, mégis távol a versenyektől Vörös Virágék

Lassan augusztus közepét írunk, azaz jócskán benne vagyunk már a nyári síugrószezonban, és talán nem mi vagyunk az egyetlenek, akinek hiányoztak a magyarok, elsősorban jelenlegi két legjobbunk, Vörös Virág és Molnár Flórián szereplése az eddigi versenyekről. Szerencsére nem valamiféle sérülés áll a háttérben, sőt, fizikailag mindkét versenyzőnk remek formában van, ám a Magyar Síszövetség jelenlegi zavaros helyzete nem várt akadályokat gördített eléjük.

A tavalyi szezon igazán reményteljes volt a magyar síugrásban, hiszen Vörös Virág és Molnár Flórián révén két tehetséges junior korú versenyzőnk mérette meg magát rendszeresen a nemzetközi mezőnyben. Mindehhez ráadásul úgy tűnt, hogy a feltételek is adottak, hiszen ugróink szlovén edző, a korábban világklasszisokkal dolgozó Vasja Bajc irányítása alatt készültek, és ami ugyancsak lényeges, ki tudtak járni Planicára ugrani.

Ennek eredményeként Vörös Virág sérülései után visszatérve ismét pontot tudott szerezni a Kontinentális Kupában és végre eljutott VK-futamokra is, és úgy tűnt, hogy Molnár Flórián is elindult a azon az úton, aminek első komolyabb lépcsőfoka a FIS-kupában való pontszerzés, majd a magasabb rangú sorozatokban való helytállás lenne.

Ilyen előzmények után tényleg bizakodva várhattuk volna a nyarat, illetve Virág esetében a Nyári Grand Prixt. Csakhogy az élet közbeszólt, és miután tavasszal a Magyar Síszövetség vezetésében kitört a zűrzavar, síugróink pénzügyi és sportszakmai lehetőségei is jelentősen korlátozódtak.

Az elmúlt hónapok során számos cikk jelent meg arról, hogy a Magyar Síszövetségben finoman szólva sincs minden rendben (például itt és itt). Jelenleg úgy néz ki, hogy a több hónapja tartó huzavona végén a bíróság dönt majd arról, hogy jogszerűen Bajai András vagy Miklós Edit a szövetség elnöke.

Molnár László szakágvezető elmondása szerint miután az erőnléti edzéseket Bajc útmutatásai alapján végezték, mind Vörös Virág, mind Molnár Flórián fizikailag kiváló állapotban vannak, csakhogy ugrani a nyári szezonban eddig mindössze egy FIS-tábor alkalmával tudtak, 60-as sáncon. Ezzel mintegy 60-70 ugrás van Virágék lábában, ami nem sok, főleg annak fényében, hogy a versenyeket jóval nagyobb sáncokon rendezik, így mondjuk egy Grand Prix sorozatnak egyelőre irreális lett volna nekifutni. Arról nem beszélve, hogy a versenyeken való indulásnak az utazáson kívül is további költségvonzatai vannak, például szükség van hozzá FIS-kompatibilis felszerelésre, aminek a beszerzése szintén nem kis tétel.

Így aztán egyelőre versenyzőink jobb híján kivárnak, illetve ha minden jól megy, szeptemberben Rasnovban, FIS-kupa versenyen azért láthatjuk is majd őket. Egyébként pedig mindenki a síszövetségen belüli helyzet minél gyorsabb rendezésében érdekelt, amelyet követően remélhetőleg a téli szezonra való felkészülés már zavartalanabb lehet, hiszen Vörös Virág számára azért továbbra is a Világkupa, míg Molnár Flórián esetében a FIS-kupa, majd reméljük előbb-utóbb már a COC-sorozatban való minél jobb szereplés a cél.

Jó erőben, mégis távol a versenyektől Vörös Virágék” bejegyzéshez ozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s