Biztató hétvégét zártak a magyarok Rasnovban

Végre versenyen is szurkolhattunk a magyar ugróknak a hétvégén Rasnovban, ahol a FIS-kupa futamokon Vörös Virág és Molnár Flórián is részt vettek, az eredmények pedig több mint reménykeltőek a folytatásra nézve.

Mondhatnánk úgy is, hogy így szeptember közepén végre valóban elkezdődött a nyári szezon versenyzőinknek, akik a Magyar Síszövetség elnökségének rendezetlen helyzete miatt – ahogy arról mi is beszámoltunk – eddig nem tudtak rajthoz állni.

Ilyen előzmények után már ennek a romániai kiruccanásnak a létrejötte is tulajdonképpen egyfajta pozitívumnak tekinthető, hát még az, hogy mind Vörös Virág, mind Molnár Flórián meg tudták mutatni, egyáltalán nincsenek rossz formában.

A hétvége tulajdonképpen már pénteken elkezdődött, ekkor ugyanis amolyan felvezetésként a Kárpátok Kupában is rendeztek egy fordulót a HS 71-es középsáncon, amelyen a fiúknál Molnár Flórián indult és az előkelő 5. helyet szerezte meg, a versenyt egyébként az amerikai Andrew Urlaub nyerte.

Szombaton és vasárnap a normálsáncon rendezett FIS-kupa futamokon viszont már egy erősebb mezőnyben kellett helytállni, így Flórián számára elsősorban a pontszerzést jelentő legjobb 30-közé kerülés lehetett a cél. Ez ugyan egyelőre nem sikerült a 16 éves kőszegi tehetségnek, azonban a több mint 80 fős mezőnyben elért 41. és 47. helyezést nyugodtan nevezhetjük szép helytállásnak. Annál is inkább, mert az azért látszik, hogy olyan nagyon sok nem hiányzik már a pontszerzéshez, ami a belépőt jelenthetné a VK-előszobájának számító Kontinentális Kupába. A két versenyt egyébként egyaránt a japán Ren Nikaido nyerte.

Eredmények, szombat
Eredmények, vasárnap

Eközben Vörös Virág a lányoknál mindkét nap egy-egy erős top10-es helyet könyvelhetett el, sőt, szombaton a dobogóhoz sem hiányzott vészesen sok a VK-t is megjárt versenyzőnknek, hiszen 4. lett a Daniela Haralambie, Anna Twardosz és Diana Andreea Trambitas mögött. Vasárnap aztán egy jó kezdés után (6. volt az első sorozatban) másodjára kicsit rontott, és végül 7. lett, ám a hétvégén szerzett összesen 86 pont így sem néz ki rosszul, amivel Virág a 14. helyen áll a sorozat hat nyári versenyét követően, úgy, hogy a többi futamon ugyebár nem vett részt. Az összetettet egyébként itt a vasárnapi futamot is megnyerő Haralambie vezeti.

Eredmények, szombat
Eredmények, vasárnap
FIS-kupa összetett

A címlapkép forrása: Ski Rasnov, Facebook

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s