Corinne Suteré a vasárnapi szuper-G

Corinne Suter lett végül a síző, aki a teljes kanadai hétvégét dobogón ünnepelhette. Egy-egy második és harmadik hely után a vasárnapi szuper-G-ben már nem talált legyőzőre. Cornelia Hütter ugyan pár századra megközelítette a svájcit, de legyőzni már nem tudta. A dobogó Ragnhild Mowinckellel vált teljessé, míg az előző két nap győztese, Goggia ma csak ötödik lett.

Ahogy a férfiaknál, úgy a nőknél is szuper-G követte a menetrend szerinti két lesiklást, azzal a különbséggel, hogy Lake Louise-ban sikerült is megrendezni minden versenyt. Ahogy Beaver Creekben, úgy itt is német pályatűzésen kellett helytállnia a sízőknek. Szemre ideális viszonyok, és szinte albertai strandidőnek beillő -13°C várt a mezőnyre.

Joana Hählen (20.) célba ért, ráadásul látható nagyobb hiba nélkül, így az alapidő megvolt. Az az alapidő, amit Ariadne Rädler (25.) hol felülmúlt, hol elmaradt tőle… Laura Gauche két szektor erejéig megmutatta, Hählen messze nem verhetetlen, de egy balosban lesodródott és kiesett. Ramona Siebenhofer (7.) egy, a franciához hasonló menetet azonban már be tudott fejezni, így közel 7 tizedes előnnyel az élre állt. Az, hogy ez sem verhetetlen idő még, azt Nicole Schmidhofer (14.) mutatta meg egyből, aki a második szektorban jelentős tizedekkel verte honfitársát, még ha a többi szakaszon el is maradt tőle.

Federica Brignone (26.) pocsék kezdése révén hamar elszállt, másodpercen túli hátránnyal ért célba. Hasonlóan rosszul kezdett Tamara Tippler (22.), de egy nagyobb kisodródás ellenére is felülmúlta az iménti olaszt. A felső részeken Elena Curtoni (6.) sem tudta még tartani az osztrákok tempóját. A pálya második felére azonban ráérzett a tűzésre, így minimális előny a vége! Lara Gut-Behrami egy szektor alatt megmutatta, ez sem verhetetlen idő, igaz több esélyes nem is volt már minderre – egy kapuba nem tudta magát befűzni, hangos káromkodások után síelt el mellette.

Ragnhild Mowinckel (3.) az első, aki relatíve korrekten meg tudja síelni mind a felső, mind az alsó szakaszt, még ha acél előtt el is adott valamennyit az előnyéből. A kérdés az volt, ez már elég lehet-e a dobogóra a norvégtől. Ugyan Romane Miradoli (13.) felemás menete erre még nem adott egyértelmű választ, a rákövetkező már annál inkább. Sofia Goggia (5.) nem tudja felvenni felül Mowinckel tempóját, ráadásul még egy lábon is kellett síelnie egy hiba után. Ugyan a pálya második felében megvillant a korábbi két napban mutatott klasszis tempó, de a zárásra már ez sem volt elég a norvéggal szemben.

Corinne Suter (1.) felül még csak szűk hátrányból követi Mowinckelt, de onnan aztán rákapcsolt, és komoly tempója révén már tisztes előnnyel fordult a cél felé, ahol mindezt meg is tudta tartani, így láthattuk az új elsőt! Mirjam Puchner (4.) szinte végig tartani tudta a svájci tempját, viszont a pálya közepe felé volt egy jócskán elmért kanyarja, amiben a dobogó mindenképp benne maradt. Michelle Gisisn (11.) erős kezdést követően bele-belehibázott kanyarokba, így végül épp csak másodpercen belül tudott maradni.

A folytatásban következett előbb Kajsa Vickhoff Lie (18.), majd Tessa Worley (17.), azt követően pedig Marta Bassino (15.), és bár mindegyikük remekül indított, a folytatás jócskán hagyott kívánnivalót maga után. Bár Jasmine Flury (10.) íveit nem volt akkora öröm nézni, mint az iménti sízőkét, a svájci mindezzel nem vesztett tempót, így jócskán befért Bassinóék elé. Felemás hétvégét (dobogó, majd fejfájás miatti távolmaradás) billentett pozitív irányba Cornelia Hütter (2.). Az osztrák végig szorosan tapadt Suterre, és bár a végén sebessége ezt nem feltétlenül indokolta, de remek íveket talált, így mindössze 2 századra faragta hátrányát.

A folytatásban a legacélosabbat a hazaiak sízője Marie Michelle Gagnon (8.) nyújtotta. Ugyan kényelmesen kezdett, a pálya második felében azonban mind ívekben, mind sebességben összekapta magát. Kira Weidle (12.) saját edzője pályáján ugyan rendre lecsúszkált az ívekről, de a zárás jól sikerült, így a top10 nem sokkal maradt csak el. Alice Robinsontól (18.) szokásos őrült kezdést láthattunk, szorosan követte a dobogósokat,de a laposabb részeken már nem tudott kellően gyorsan csúszni.

Pontot szerzett még Stephanie Venier (16.), Breezy Johnson (23.), Nadine Fest (27.) és Priska Nufer (30.) is. Azonban mindez nem sikerült Nicol Delago (32.), Karoline Pichler (38.) és az egyik jobbost elvétő Nina Ortlieb számára. Harmincon túlról sem akadt már különösebb villanás: a legjobban Emma Aicher (21.) szerepelt, míg Ilka Štuhec (29.) 47-essel síelve lett pontszerző. Rajtuk kívül a harmincban zárt még Isabella Wright (24.) és Juliana Suter (27.) is.

Corinne Suter ötödször győzött világkupa versenyen, amiből ez a második szuper-G siker. Cornelia Hütter is a 19. alkalommal állt ma dobogóra, ebből a 7. alkalom volt lassabbik számában. Ragnhild Mowinckel jubilált, tizedik alkalommal végzett a legjobb három között, ennek felében szuper-g-ben.

A női mezőny a folytatásban Sestriere-be utazik, ahol szombaton óriás-műlesiklás következik.

Borítókép forrása: sport.hrt.hr

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s