Goggia ma simábban nyert, úton az újabb tripla felé

Sofia Goggia megnyerte a második lesiklást is Lake Louise-ban. Az olasz ezúttal nagyobb előnnyel nyert, de a dobogós helyezések további sorrendjében így is csak századok döntöttek a második helyezett Nina Ortlieb és a harmadik Corinne Suter közt. Remek napot zárt Štuhec és Hählen is, a tegnapi harmadik Cornelia Hütter viszont migrén miatt ma nem állt rajthoz.

A szokásoknak megfelelően Lake Louise-ban péntek után szombaton is lesiklást rendeztek a hölgyeknek. A mai napra ugyan 10 fokot melegedett az idő, így is metsző hidegben síeltek a hölgyek. Még az időjárásnál maradva – verőfényes napsütésben síelhetett a mezőny. A rajtlistáról hiányzott a tegnap formánkívüli Christine Scheyer és a nagyot bukó Elisabeth Reisinger is.

A tegnapi nap után kikerült a világranglista legjobbjai közül Priska Nufer (19.), így ma egyes rajtszámmal síelt. Íveiben voltak bizonytalanságok, de a sebesség egész biztatónak tűnt. Romane Miradoli (10.) jóval magabiztosabb volt, és sebességéből is kevesebbet vesztett a kanyargós, vagy épp laposabb szakaszokon. Ennek megfelelően át is vette a vezetést. Ezt a helyezést pedig azután is őrizte, hogy leért Lara Gut-Behrami (13.), aki ma sem lehetett teljesen elégedett futamával.

Marie-Michelle Gagnon (25.) a technikás szakaszon sokat vesztett, több rontása jelentős sebességvesztést is eredményezett. Ami a sebességet illeti, Jasmine Flury (15.) ráérzett a pályára, inkább ívválasztásain ment el idő. Joana Hählen (4.) rendkívül sokat vállalt, és ugyan akadtak kisebb bizonytalanságai, de ezt nagyon bátor sízése eredményezte – és kompenzálta is. Mirjam Puchnerrel (5.) a pálya elején kibabrált a szél, azt követően viszont tartani tudta Hählen tempóját.

forrás: blick.ch

Corinne Suter (3.) ma is rendkívül kontrolláltan tartotta magas tempóját. Különösen a pálya közepén tűnt erősnek mai futama. Ramona Siebenhofer (16.) egy ponton kisodródott a mélyebb hóba is, amivel már sok jóban nem bízhatott. Ragnhild Mowinckel (9.) választott nyomvonalával nem volt probléma, de ennek oltárán némi sebességet áldozott be, így pedig a pillanatnyi dobogóra nem fért fel. Kira Weidle (11.) kétszer is komolyan kisodródott a pálya alsó szakaszán, amit már sízés közben is hangos elégedetlenséggel vett tudomásul. Nadia Delago (23.) sem síelt tökéletesen, tetemes hátrányt szedett össze a pálya végéig.

Suter vezetésére a legnagyobb veszélyt Sofia Goggia (1.) jelentette. Az olasz ismét nagyon a határon síelt, de ezúttal a nagy sebességgel kisebb hibák is akadtak a pálya felső részén. Az utolsó harmadon azonban hatalmas tempóval tudott átcsúszni, így végül magabiztos előnnyel állt az élre. Breezy Johnson (26.) egy szektoron át volt versenyben bárkivel is, de azt követően jelentősen lassult – a célba érve senkit nem tudott megelőzni. A legjobbak sorát a tegnapi harmadik Cornelia Hütter zárta volna, de az osztrák nem sokkal a verseny előtt migrénes rohamot kapott, így végül nem rajtolt el.

forrás: blick.ch

Michelle Gisin (8.) a pálya feléig századokra volt Goggiától – hol előnyben, hol hátrányban. Ugyan utána már lassult, de így is remek eredmény ez tőle lesiklásban. Ilka Štuhec (5.) ma is biztató formában síelt. Ugyan a dobogósokra nem volt veszélyes, de minden szektorban csak kevéssel növelte hátrányát, így a legjobb hármas mögé be is tudott sorolni. Laura Pirovano (31.) folyamatosan növelte egyébként sem kis hátrányát, a mezőny hátsó részében foglalt helyet.

Elena Curtoni (12.) a laposabb részre kanyarodva hagyott sokat a pályában, ahogy Federica Brignone (28.) is a pálya második felén vesztett sokat. Ahogy az előbb Fede’, úgy Marta Bassino (22.) is a holnapi szuper-G-t szem előtt tartva ismerkedett ma a pályával. Nicole Schmidhofer (33.) sokat hibázva síelt végig a pályán, ahogy Laura Gauche (27.) sem alkotott ma maradandót. Valamivel jobban sikerült Stephanie Venier (20.) napja, de túlságosan sok pontot ő sem gyűjtött.

forrás: blick.ch

A verseny azonban még nem ért véget, tartogatott még izgalmakat a folytatás is! Nicole Delago (7.) a pálya középső részén remekül síelt, amivel remek eredményt tudhatott magáénak. Nina Ortlieb (2.) viszont még ezt is felül tudta múlni. Az egyik edzés győztese a pálya közepéig századokra volt csak Goggiától. Ugyan a végére érve minimálisan lassult, de csakis az olaszhoz képest, rajta kívül mindenki másnál jobban csúszott a célig, megszerezve ezzel a második helyet. A folytatásban pontot szerzett még Isabella Wright (18.), Ariane Rädler (17.) és Kajsa Vickhoff Lie (30.) is, mindez azonban nem sikerült Nadine Festnek (35.).

Tizenöten szerepeltek még a rajtlistán a legjobb harmincat követően. Közülük a legnagyobb szenzációt a 20. évét csak pár hete betöltő svájci Delia Durrer (13.) szolgáltatta, aki mindössze 6. VK-versenyén már befért a legjobb tizenötbe! Rajta kívül pontot szerzett még Emma Aicher (21.), aki tette mindezt a legmagasabb, 43-as rajtszámmal. Továbbá pontokkal gazdagodott Juliana Suter (24.) és Christina Ager (29.) is.

Sofia Goggia a tavalyi Lake Louise-i triplázás után ismét jó úton halad efelé. 19. alkalommal győzött az olasz, tizennegyedszer lesiklásban. Nina Ortlieb három szezon és egy hosszabb sérülés után tért vissza a dobogóra. 2020 februárjában 1 hét alatt szerzett egy 3. helyet lesiklásban, és szuper-G-ben egy győzelmet.    Corinne Suter 21-edszer állt dobogóra, de Lake Louise-ban a győzelmet továbbra sem tudja megszerezni.

A szakági pontversenyt Goggia magabiztosan vezeti két győzelmével. Száz ponton belül is csak Suter és Ortlieb vannak hozzá képest. Az összetett élén nem történt változás, Sofia Goggia viszont 200 ponttal már lőtávolon belülre ért Mikaela Shiffrinhez képest. Holnap már egy második hellyel is átvenné a vezetést az összetettben az olasz.

A nők hétvégi programja holnap szuper-G-vel zárul.

Borítókép forrása: blick.ch

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s