Szlovén dominancia Hinzenbachban

Ugyan Ausztria megnyerte a csapatversenyt a lányoknál pénteken, ehhez hozzájárult egy szlovén versenyző kizárása is. A szombati és vasárnapi egyéni versenyek tekintetében is a szlovén csapat versenyzői voltak a legerősebbek. Szombaton Bogataj, vasárnap Kriznar állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

Nemcsak a fiúk, de a lányok Világkupa sorozata is folytatódott a hétvégén. Lahti helyett azonban Hinzenbach volt a helyszín, ahol a férfi VK programjához hasonlóan két egyéni és egy csapatversenyt rendeztek.

Az első napon, pénteken került sor a csapatversenyre, amely akárcsak Lahtiban, osztrák győzelemmel zárult. A győztes csapatot Chiara Kreuzer, Jacqueline Seifriedsberger, Lisa Eder és az Olimpiát kihagyni kényszerülő Marita Kramer alkotta. A hazaiak ugyan nagy előnnyel, 35,1 ponttal nyerték a versenyt, a győzelem volt ennyire egyértelmű.

A szlovének ugyanis, kiváltképp Nika Kriznar (88m, 86,5m) és az újdonsült olimpiai bajnok, Ursa Bogataj (95m, 86m) révén, dominálták a versenyt, azonban az első sorozatban Spela Rogeljt kizárták a ruhája nem megfelelőssége miatt. A csapat ennek ellenére is, az ötödik helyen továbbjutott a második sorozatba.

A kizárás miatt a szlovének így elestek a győzelemtől, az osztrákok viszont ezt kihasználva behúzták a hazai versenyt. A második helyre az oroszok jöttek be, akik életük első VK dobogóját ünnepelhették. A szlovének pedig végül 7 ugrással is feljöttek a dobogóra és mindösssze fél ponttal maradtak el a második helytől!

Furcsa érzés lehet olimpiai bajnokként visszatérni a mindennapokba, hogy aztán zsebben karriered legfontosabb aranyérmével nyerd meg életed első Világkupa versenyét! De erről leginkább Ursa Bogataj tudna mesélni.

Peking olimpiai bajnokával kapcsolatban mindenki kiemelte a a normálsáncos viadal után, hogy a versenyző ezelőtt még Világkupa versenyen nem állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Nos, ez végül nem váratott sokáig magára.

Hinzenbachban egy 93 és egy 92 méteres ugrással messze a mezőny legjobbja volt. 249,7 ponttal nyerte a versenyt, 22 pontot vert honfitársára, Nika Kriznarra, aki a második lett. Távolságban még ő sem tudta Bogatajt megközelíteni, hosszabb ugrása (88m) is jó pár méterrel elmaradt a verseny győztesétől.

A harmadik helyen a hazaiak egyik versenyzője, Lisa Eder jött be. Őt követte Frida Westman a negyedik helyen, kevesebb mint 1 ponttal elmaradva a dobogótól. A VK éllovasa, Marita Kramer az ötödik helyen végzett.

Hamár Ursa Bogataj, a szlovén lány vasárnapja olyan rosszul sikerült, mint amilyen jól a szombat. A vasárnapi második egyéni verseny előtti kvalifikáción ugyanis kizárták, ráadásul nem is akármiért: a zöld lámpa előtt indult el a sáncasztalon. Ez a meglehetősen ritka szabályvegés értelemszerűen a versenyébe került.

Ennek ellenére viszont a szlovén csapatnak volt oka az ünneplésre vasárnap is, hiszen a második versenyt Nika Kriznar nyerte meg 88,5 és 92,5 méteres ugrásokkal. Az első sorozatban 7 pont előnye volt az akkori második, Frida Westmannal szemben, de a verseny végére ez az előny a másodikhoz viszonyítva 20 pontra nőtt. Kriznar ugyanis mindenkinél messzebbre ugrott.

Frida Westman másodjára jó néhány méterrel elmaradt, így a negyedik helyre esett vissza. Feljött viszont a dobogóra Marita Kramer, aki az első sorozat után a 10. helyen állt. A második sorozatos ugrásával (91,5m) azonban feljött a második helyre. A harmadik helyen a francia Josephine Pagnier (84,5m, 85m) végzett.

A Világkupa állása a hétvége után némileg megváltozott. Az élen még mindig Marita Kramer áll 995 ponttal, viszont mögötte, mivel Katharina Althaus kihagyta a hinzenbachi hétvégét, változás történt. A második helyre Nika Kriznar (741 pont) jött fel a hétvégi második helye és győzelme után. A harmadik továbbra is Ursa Bogataj (701 pont), mögötte Althaus a 4., 698 ponttal.

Az indexkép forrása: Nika Kriznar – Instagram

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s