Kirobbanó Kraft forma hozta meg az újabb osztrák csapatsikert

Egészen a végéig szoros volt a küzdelem a szlovén és az osztrák csapat között, végül az utolsó ugrás döntött. Stefan Kraft kirobbanó formában érkezett meg Finnországba, és két ugrásával hozzá is járult az osztrák csapat újabb győzelméhez!

Az Olimpia után Finnországban folytatódott a Világkupa. A pénteki egyéni verseny után szombaton csapatversenyt rendeztek a mezőny számára, amelyen 9 nemzet vett részt. Az olimpiai bajnok osztrák csapat azonban némileg meglepő összetétellel vágott neki a megmérettetésnek. A tegnapi napon 6. és 12. helyen végző Ulrich Wohlgenannt és Clemens Aigner kaptak lehetőséget Andreas Widhölzl edzőtől.

A mezőnyből kimagaslott a norvég, szlovén és osztrák csapat, akik az első csoport után 3 ponton belül voltak. Előbb a norvégok, majd a szlovének álltak az élre az első két csoportot követően. A 4-5. helyért a lengyel és német csapat jelentkezett be.

A harmadik csoport után Szlovénia kicsit meglépett. Timi Zajc 122,5 méterig ugrott, míg a vetélytársak Daniel André Tande csak 116, Ulrich Wohlegenannt 117,5 méteres ugrást przentáltak. A szlovének előnye ezzel 15 pontra nőtt Norvégiával és Ausztriával szemben. De a lengyelek és a németek is feljöttek a második és harmadik helyen álló csapatokra.

Peter Prevc 123,5 méterével Szlovénia nyerte a sorozatot, azonban Stefan Kraft, a pénteki egyéni verseny nyertese 130 méterrel hat tized pontra csökkentette a szlovénekhez képest a hátrányt. A norvégok (Halvor Egner Granerud 120,5m) egy tized híján 21 pontos hátránnyal várhatták a folytatást a harmadik helyről. Míg a negyedik németek (Karl Geiger 121,5m) és az ötödik lengyelek (Kamil Stoch 121m) 22-24 ponttal voltak elmaradva az élmezőnytől.

A második sorozat első csoportja hosszú ugrásokat hozott, de sok változás az eredmény tekintetében nem volt. Szlovénia (Ziga Jelar 127,5m) 10 pontra növelte az előnyét Ausztriával (Jan Hörl 124,5m) szemben. A második csoport fokozta az izgalmakat Szlovénia és Ausztria között. Clemens Aigner 131,5 méterig repült, ráadásul tökéletes telemarkkal oldotta meg a helyzetet. De Cene Prevc is elrepült 130,5 méterig, amivel maradtak a szlovének az élen. A különbség ekkor 8,4 pont volt. A harmadik Norvégia (Robert Johansson 126m) és negyedik Németország (Severin Freund 131m) több mint 30 ponttal voltak elmaradva.

A vége előtt egy ugrással a németek feljöttek a harmadik helyre, miután Markus Eisenbichler 125,5 méterig repült, tette mindezt egy beülővel lejjebbről a szövetségi kapitány döntése alapján. Az élen továbbra is Szlovénia (Timi Zajc 127m) állt Ausztria (Ulrich Wohlegenannt 124m) előtt., 12,7 ponttal. Időközben pedig Pawel Wansek-et kizárta a zsűri, a cipője volt szabálytalan, így a lengyelek visszaestek a nyolcadik helyre.

A vége végül hasonló volt, mint az Olimpián: Ausztria hátrányból megfordította az állást Szlovéniával szemben. Stefan Kraft 128 méteres ugrást tudott bemutatni – ezzel egyébként messze ő van a legjobb formában Lahtiban –, míg Peter Prevc (120,5m) kicsit elizgulta a végét. Ezzel Ausztria újabb csapatversenyt nyert meg a szezonban, méghozzá nem is a legerősebb összeállításában!

Végeredmény

HELYCSAPATPONTSZÁM
1.Ausztria1087,5
2.Szlovénia1082,4
3.Németország1058,0
4.Norvégia1029,7
5.Japán 976,4
6.Finnország945,3
7.Lengyelország 899,3
8.Oroszország894,3

Részletes eredmények

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s