Lefelé a lejtőn II/III. – Pekingi kacsák

Javában zajlik a téli olimpia, a maga sok-sok furcsaságával. Kinek van kedve ilyenkor ostobaságokat olvasni, vagy épp írogatni? Épp ezért, hosszas vitriolozás helyett ezúttal jöjjön inkább pár kép, minimális kísérőszöveggel. (Már csak azért is, mert van olyan sztori, amelynek nyomdafestéket tűrő módon aligha tudnám megvalósítani a részletesebb kifejtését. Főleg az utolsó kettő…) Jó szórakozást!

1. Ruud-ugrás

Hát, igen, elnézve a big air extrém repüléseit, elég erősen adja magát a párhuzam, hogy a nyári olimpia rúdugrásához hasonlítsuk. Ki más is nyerhette volna meg, mint Birk Ruud?

Forrás: insider.com

2. Méltó helyre az utcasportokat?

Ha már szóba került a big air, az ugribugrik helyszíne is kifugárázásért kiált… Régi ellentmondás, hogy az extrém sportolók, akik a “hagyományos” olimpiai szellemtől oly távol állnak, mint a KNDK a genderidelógiától, egyre nagyobb hangsúlyt kapnak az olimpián. Nos, fogalmazzunk úgy, a mostani helyszínválasztás akaratlanul is az előítéleteket juttatja az ember eszébe a festői iparnegyeddel a háttérben.

Forrás: newsrnd.com

Igaz, másképp is értelmezhető ez a gyönyörű háttér. Ötletet akarnak adni a téli olimpia iránti kandidálási szándékot nemrégiben jelző Ukrajnának! Az ötlet bizarrságát ne firtassuk (se azt, hol rendeznének alpesi számokat, se azt, lesz-e még akkor Ukrajna…), inkább örüljünk neki, hogy keleti szomszédainknak van egy hasonló helyszínük, amely igazán méltó módon hirdethetné a freestyle-osok extrémségét. A Pripjaty festői mocsárvidékén ráadásul biztosan nem hirdetnének NOlimpia mozgalmat az őslakosok…

Igen, Csernobil… Forrás: the-scientist.com

3. Német nyelvlecke: Jó, jobb, Hector = Gut, besser, Hector

A női óriás-műlesikláson bronzérmet nyerő Lara Gut-Behrami újra nevéhez méltóan szerepel. Kár, hogy rossz focistát választott, George Best leszármazottaival társulva lehet, hogy most aranyérmet ünnepelne.

Forrás: Philadelphial Inquirer

4. Na, ki a májer?

Ki más is lehetne a szuper-G megnyerése után, mint Matthias Mayer? Pedig voltak ám jelöltek rajta kívül is, de mind Vincent Kriechmayr, mind Ali Nullmeyer számára már elment a hajó, Sabrina Maier és Chiara Mayr pedig nem reális opciók…

Forrás: Skiweltcup.tv

5. Angol nyelvlecke I.: Nem a Te napod = Not your Day

Az aztán biztos, hogy a tegnapi nap nem Mike Day napja volt. Az USA alpesi csapatának, vagyis Mikaela Shiffrinnek az edzője tűzhette a női műlesiklás első futamának pályáját. Ahol az amúgy is megtépázott önbizalmú szupersztárja öt kapu után kiesett… (Az már csak hab a tortán, hogy sikerült a témához illő helyről beszerezni a képet.)

Forrás: theday.com

6. Angol nyelvlecke II.: Ismerünk rossz bírókat, és rosszabbat = We know bad referees, and Worth

Nehéz indulat nélkül leírni Peter Worth nevét. Három olimpia rutinjával, rezzenéstelen arccal tolta folyamatosan a kínai rövidpályás gyorskorcsolyázókat az angol főbíró. Az angol szövetség tiszteletbeli örökös tagja, lehet, emlékezetes produkciója jóvoltából még lovaggá is ütik. Egyelőre csak feljelentették a NOB-nál, illetve a Sportdöntőbíróságnál… Mivel sportblog vagyunk, maradjunk a sport propagálásánál: a következő kép megfelelő méretben kinyomtatva, kifüggesztve ideális lehet a darts sportág űzéséhez.

Forrás: twitter.com/worthPR/

+1. Szép álmokat, Klára asszony!

A magyar sít hosszú éveken át irányító Kaszó Klára és a Szöllős család háborújában soha nem akartunk állást foglalni. De ahogy telik az idő, egy dolog biztos: borzalmasan rossz döntés volt hagyni, hogy Magyarország történetének első alpesi sí olimpiai pontszerzése helyett Izrael ünnepelje ezt a kombinációs 6. helyet (bónuszként egy 2. helyezett szlalomfutammal). Liu Shaolin Sándortól idézve, és nemcsak Kaszó Klárának, de valamennyi akkori döntéshozónak címezve: Reméljük, a jövőben jól fog tudni aludni!

Forrás: Eurosportplayer

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s