Dupla Liu-pontszerzés 1500 méteren!

Az előzetesen leggyengébbnek gondolt távon, 1500 méteren Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor is döntőig jutott, ahol a 4., illetve a 6. helyen végeztek. Sanyi a negyeddöntőben olimpiai rekordot korcsolyázott, a verseny után az M4Sportnak mindketten elmondták, hogy a kemény nap végén már nem volt elég erejük hajrázni az érmekért. Krueger-John Henry egy lökés miatt csak a B-döntőben versenyezhetett, amit megnyert, 11. helyen végzett. A női 1000 méteres selejtezőkben Jászapáti Petra országos csúccsal jutott a pénteki negyeddöntőbe, Kónya Zsófia viszont elesett, így nem jutott tovább.

A hétfői, nem kevés sajtóvisszhangot és közösségi médiás reakciót kiváltó események után ma a férfi 1500 méter teljes programjával, illetve a női 1000 méterrel és váltóval folytatódott a program. A váltót kivéve mindenhol magyar érdekeltséggel. Utóbbiról nyilatkozott Sanyi és Ádó is az M4Sportnak a mai program után, amiről videót lejjebb találtok.

Férfi 1500 méter – A Liu-testvérekkel és Kruegerrel

A magyar csapat számára előzetesen ez volt a legkedvezőtlenebb táv, mint egy verseny utáni interjúból kiderült, a Liu-testvéreknél korábban az is felmerült, nem indulnak el ma, pihenve az 500 méteres távra. Végül Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang és Krueger John-Henry is szerepelt a negyeddöntőkben.

Az első negyeddöntőben érdekelt Liu Shaolin Sándor taktikusan, korcsolyázott a nagy tempójú futamban. Az utolsó pár körben mindenkit átugorva magabiztos győzött, amivel nemcsak Knoch Viktor 2006-os torinói országos csúcsát javította meg, de egyben új olimpiai rekord is született. Az olimpiai csúcsot érő futam videójáért kattints IDE!

Krueger John-Henry szintén megfontoltan versenyzett, az utolsó körökben előzve jött be továbbjutó 3. helyre, és tartotta meg azt utolsó 2 körben, viszonylag könnyedén. Futamában Liu Shaoang és a másik komolyabb esélyes Ren Zsi-vei sokáig hátulról figyelték az eseményeket, majd miután ketten is saját hibából csúsztak ki, törtek mindketten könnyedén az élre, és jutottak tovább.

forrás: nemzetisport.hu

Liu Shaolin Sándor elődöntője továbbjutás szempontjából már jóval keményebb diónak bizonyult. Sanyi végig az első 3-4 hely valamelyikén haladt. Koreai ellenfele viszont nagy tempóval szétzilálta a mezőnyt, amit a hajrában Sanyi végig a második helyről tudott tartani, döntőbe jutott, újabb rendkívül gyors futammal a lábában.

Krueger John-Henry kevésbé volt szerencsés. 4-5 versenyző végig tülekedett az első helyért, köztük a magyar is. Pár körrel a vége előtt, a harmadik helyen haladó, addig nagyon jól helyezkedő Kruegert megakasztotta a hátulról jövő holland Sjinkie Knegt. Innen már nem volt esélye továbbjutnia a magyarnak. Knegtet az eset miatt büntették, így Kruegert legalább a B-döntőbe továbbjuttatta a zsűri.

Liu Shaoang menetében egy koreai és egy kínai ellenfél is komoly ellenfélnek bizonyult. Kakaskodásukat észlelve Ádó 6-7 körrel a vége előtt az élre állt, majd nem sokkal később még sebességet is váltott, és magabiztos győzelmet aratott futamában. Mögötte viszont a sorrend hosszas videózás után alakult csak ki. Végül a futamban két büntetés, és a két helyezés alapján történő továbbjuttatás mellett három versenyzőt is továbbjuttattak. Így összesen 10 fős mezőny alakult ki a döntőben, a tervezett 7 helyett. A két Liu testvér mellett három koreai jutott döntőbe, ami előzetesen nehezíthette a fiúk helyzetét.

Az elődöntőkért kattints IDE!

A B-döntőben alapesteben a 11. helyért zajlott a küzdelem 6 versenyző közt (és végül nem is történt olyan ítélet at A-döntőben, ami miatt a győzelem előkelőbb helyezést ért volna. A mezőnyben volt Krueger John-Henry, aki magabiztosan versenyezve és kiválóan hajrázva hozta el a futamgyőzelmet és végül a 11. helyet.

Az A-döntő a kivételesen népes mezőny ellenére is fair versenyt hozott. Ádó és Sanyi végig egymás mögött futott. Féltáv körül csúsztak vissza a 4-5. helyre, és ekkor egy gyors helycserével Ádó vette át kettejük közt a vezető szerepet. A hajrá előtti pillanatokban a magyar páros előtt haladó első hármas egy lélegzetvételnyi előnyhöz jutott, amit már meg is őriztek. Liu Shaoang ugyan hajrázott, de már nem tudta befogni az az elszakadókat, akik a győzelemért és az érmekért harcoltak. Liu Shaolin Sándor fáradtabbnak tűnt a hajrára, 6. helyre csúszott vissza 2 nagyon kemény futammal már a lábában.

A döntő videójáért kattints IDE!

A Liu-testvérek a döntő után nyilatkoztak az M4Sportnak, nemcsak a mai de a hétfői napról is, érdemes végighallgatni (katt a videóért)!

Női 1000 méter előfutam – Jászapáti Petrával és Kónya Zsófiával

Futamában Jászapáti Petra végig továbbjutó helyen korcsolyázott. Nagyjából féltávig az élen, azt követően az amerikai ellenfél mögött a második helyen. A hajrában pedig maga mögött tudta tartani az olasz versenyzőt, megőrizve a biztos továbbjutó második pozíciót. A remek korcsolyázás ráadásul magyar országos csúcsot is jelentett!

Saját futamában Kónya Zsófia jól kezdett, a második helyért próbált megelőzni egy holland ellenfelet, de közben megbillent és végül emiatt nem tudott a továbbjutásért küzdeni. Számára ezzel befejeződött az 1000 méter programja, míg Petra pénteken folytatja az elődöntővel!

Pénteken a női 1000 méterben a döntőig minden futamot megrendeznek már, valamint az előfutamokkal elkezdődik a férfi 500 méter is. Továbbá jégre lép az olimpiai címvédő férfi váltó is az elődöntővel!

Borítókép forrása: nemzetisport.hu

Dupla Liu-pontszerzés 1500 méteren!” bejegyzéshez ozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s