2/2 az osztrákok mérlege: ők nyerték a szezon második csapatversenyét is!

Az osztrákok egy pillanatra sem engedték ki a kezükből a vezetést, ezzel meegnyerték a szeezon második csapatversenyét is. A második helyen a japánok végeztek Norvégia előtt.

Második csapatversenyéhez érkezett a 2021/22-es síugró Világkupa, amelyen a legesélyesebbnek pont az az osztrák csapat számított, akik a szezon első csapatversenyét megnyerték. A versenyen mindössze 8 csapat vett részt, többek között sem a finn, sem a cseh, sem a svájci gárdát nem láthattuk ezúttal.

A szakadó hóesés nem könnyítette meg a versenyzők, a szervezők és a média dolgát sem, némelyik kamera képe ugyanis elszállt, így néhány perc erejéig jobbára csak a környékbeli tájról, kutyát sétáltató osztrákokról és a sáncról kaptunk távoli képeket. Ennek ellenére a verseny nagyobb probléma nélkül lezajlott. Az osztrák, lengyel, japán és szlovén csapat kezdett a legjobban, de az osztrákok előnye közel 8 pont volt már az első ugrások után. Amely előnyét Ausztria folyamatosan tartotta is a vetélytársakkal szemben, az első sorozatot 10 ponttal nyerték meg.

Mögöttük az állás azonban folyamatosan változott. A norvégok teljesítményét – ahogy az várható volt – Granerud és Lindvik ugrásai tornázták fel, amivel be is jöttek az első sorozat végére az osztrákok mögé. A harmadikok a japánok voltak, a negyedik helyen a lengyeleek állttak. Utóbbi 3 nemzetet csak 2,9 pont választotta el egymástól. Nem sokkal maradtak el tőlük a szlovének, viszont közülük Peter Prevc (136m) hiába ugrott kiemelkedőt, a landolás során elvesztette az egyensúlyát és elesett, emiatt sok pontot buktak csapatszinten.

A németek várakozáson aluli formát mutattak, bekerült a csapatba például Andreas Wellinger is, aki eddig elég hullámzóan teljesített. Záró emberük, Karl Geiger pedig bukott is – Prevchoz hasonlóan, ő is az egyensúlyát vesztette el a friss hóban, és így a németek is elbuktak jó néhány pontot.

A második sorozat izgalmasnak ígérkezett, különösen ami a norvég, japán, lengyel és szlovén csapatot illeti. Ráadásul a zsűri két belülővel feljebb vitte a versenyt, így több volt a hosszabb ugrás is. Yukiya Sato (136m) révén a japánok 2 pontra megközelítették az osztrákokat már az első csoport után. A második csoport után, Manuel Fettner (137m) ugrását követően azonban Ausztria előnye megint 10 pont fölé nőtt.

Az osztrákok ellen úgy tűnt nem lesz ellenszer, Philipp Aschenwald tartotta a 12 pontos előnyt. Közben azonban mögöttük a szlovének szépen lassan felzárkóztak a többiekre, és egy körrel a vége előtt már a második helyen álltak Japán és Norvégia előtt.

Az osztrákok végül hiba nélkül, folyamatosan vezetve nyerték meg a szezon második csapatversenyét. A csapat összeállítás a következő volt: Jan Hörl, Manuel Fettner, Philipp Aschenwald, Daniel Huber. A második helyen végül a japánok végeztek, a harmadik Norvégia lett. A szlovének az utolsó ugrás után csúsztak vissza a negyedik helyre, de a három csapat között mindössze 1,4 pont döntött.

Végeredmény

HELYCSAPATPONTSZÁM
1.Ausztria1015,5
2.Japán1006,4
3.Norvégia1006,2
4.Szlovénia1005,0
5.Lengyelország 973,7
6.Németország943,1
7.Oroszország 837,0
8.Kazahsztán527,6

Részletes eredmények
Nemzetek kupája

A következő verseny ismételten egy csapatverseny lesz majd, jövő héten szombaton a zakopanei sáncon!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s