Marita Kramer újabb győzelmet ünnepelhetett

Nem sok meglepetés született Klingenthalban, ugyanis Marita Kramer nyerte az első versenyt. A második helyen Silje Opseth végzett, a harmadik pedig Ursa Bogataj lett.

A szezonban először versenyzik egy helyszínen a női és a férfi mezőny. A hétvégét a lányok kezdték meg a klingenthali nagysáncon még a csütörtöki napon, amikor 2 edzést és kvalifikációt rendeztek. Pénteken pedig a férfiak edzései előtt zajlott le az első verseny, ahol az a Marita Kramer nyerte az első sorozatot, aki a múlt héten Lillehammerben is győzedelmeskedni tudott. 133 méteres ugrásával vezetett Silje Opseth (133,5m) előtt. Köztük ekkor mindössze 6 tized pont volt a különbség. Tőlük körülbelül 9 ponttal maradt el a harmadik, Ursa Bogataj (129,5m).

A negyedik helyről Nika Kriznar (129m) várhatta a folytatást, az ötödikről Sara Takanashi (130m). A németek legjobbja Katharina Althaus volt, 120,5 méterével a hatodik helyen állt a sorozatban. A hetedik Kaori Iwabuchi volt 126 méterrel, míg a top tízet a Daniela Iraschko-Stolz (124,5m 8.), Yuki Ito (125,5m 9.), Eva Pinkelnig (120,5m) zárták.

Az első sorozat eredménye

A második sorozat túl sok meglepetést nem tartogatott számunkra. Az első tízben gyakorlatilag egy változás történt, ami a nevekeet illeti. Yuki Ito (111m 11.) visszaesett pár helyet, így helyét a top tízben Spela Rogelj (113m, 120,5m) vette át a 10. helyen. A 9. helyre Eva Pinkelnig lépett fel (115m), míg a nyolcadik honfitársa, Daniela Iraschko-Stolz (114,5m) lett. Katharina Althaus (115m 7.) és Kaori Iwabuchi (118m 6.) helyet cseréltek a hatodik és a hetedik helyen.

A verseny mondhatni legnagyobb furcsasága vagy épp különlegessége az volt, hogy a top ötben abszolút nem volt változás a sorrendben az első sorozathoz képest. Sara Takanashi (125m) maradt az ötödik, 1,1 ponttal elmaradva Nika Kriznartól (125m).

A dobogó harmadik fokára Ursa Bogataj léphetett fel, aki a második sorozatban 127 méterig szállt. A második Silje Opseth lett 123,5 méterrel. Az első pedig Marita Kramer 124,5 méterrel. Ezzel Kramer növelte előnyét az összetettben Katharina Althaussal szemben. Kramer jelenleg 430 ponttal áll az élen, Althaus 321 ponttal a második.

A hölgyek hétvégéje szombaton folytatódik a második egyéni versennyel.

Végeredmény

VK összetett

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s