Őrületes eredmény Oberstdorfban – Németország megvédte világbajnoki címét a vegyes csapatversenyen

A német csapat váratlanul megvédte világbajnoki címüket – immáron negyedszer – a vegyes csapatversenyen Oberstdorfban. Az ezüstérmet Norvégia, a bronzérmet pedig Ausztria szerezte meg.

Napsütéses és tavaszias időjárásban vette kezdetét Oberstdorfban a vegyes csapatverseny. Az első sorozat után a német csapat váratlanul vezetett. Katharina Althaus (104 m) szenzációs ugrásával sikeresen indult a verseny a házigazdák számára, majd Markus Eisenbichler (100 m), Anna Rupprecht (92,5 m) és Karl Geiger (99,5 m) is jó ugrásokat mutattak be.

A norvég csapat 4,9 pont hátrányban a második helyről várhatta a folytatást: Silje Opseth (103 m), Robert Johansson (100,5 m), Maren Lundby (98 m) ugrásai után meglepetésre Halvor Egner Granerud csak 94 méterig ugrott.

Marita Kramer 105,5 méteres ugrásával – ráadásul edzői döntéssel egy beülővel lejjebbről – dominált a saját körében. Ezután Michael Hayböck (98,5 m), Daniela Iraschko-Stolz (95,5 m) és Stefan Kraft (91,5 m) ugrásaival Ausztria 15,6 ponttal maradt le a vezető németektől.

Szlovénia a várakozásokkal ellentétben csak a negyedik helyen várhatta folytatást. Nika Kriznar 102,5 méteres ugrást mutatott be. A második versenyzőjük, Bor Pavlovcic 97 métert ugrott, amely egyáltalán nem tartozott a legjobb ugrások közé. Az egyéni világbajnok Ema Klinec is csak 90,5 méterig jutott, ráadásul a talajfogása sem volt tökéletes. Az ő ugrása után Szlovénia már majdnem 40 pontos hátrányt szedett össze. Ekkor Anze Lanisek már hiába hozott pontokat 98,5 méteres ugrásával.

A japánok az ötödik helyen álltak az első sorozatot követően. Első ugrójuk, Yuki Ito csak 75 méterig ugrott. Közülük Sara Takanashi (99,5 m) volt kiemelkedő, hiszen saját körében a legjobb eredményt szerezte meg.

A fináléba Finnország, Kanada, Románia és az Egyesült Államok nem jutottak tovább.

Az első sorozat eredményei

A fináléban végig a németek domináltak, az erősödő hátszél sem fogott ki egyikükön sem a hazai rendezésű világbajnokságon. Katharina Althaus (99,5 m), Markus Eisenbichler (98,5 m), Anna Rupprecht (98,5 m) és Karl Geiger (99,5 m) ezzel az eredménnyel zsinórban a negyedik alkalommal szerezték meg Németország számára a világbajnoki aranyérmet vegyes csapatversenyen.

Az ezüstérmet Norvégia szerezte meg 5,2 pontos hátránnyal . Silje Opseth (98,5 m), Robert Johansson (96 m), Maren Lundby (101 m) is hozták a kötelezőt. Halvor Egner Granerud (102 m) a második sorozatban sokat javított ugyan, azonban Karl Geiger magabiztosságát ez nem befolyásolta, így Granerud ugrása nem volt elég a hátrány ledolgozásához.

Ausztria a dobogó legalsó fokán zárta a versenyt. Marita Kramer (103 m), Michael Hayböck (94,5 m), Daniela Iraschko-Stolz (101,5 m) és Stefan Kraft (101,5 m) 14 pontos lemaradással szerezték meg a bronzot.

Az érem várományos Szlovéniának végül nem sikerült felállnia a dobogóra. Anze Lanisek második sorozatbeli 104,5 méteres ugrása visszahozott néhány pontot a szlovének számára, azonban a bronztól még így is 31 ponttal lemaradtak.

Japán az ötödik, Lengyelország a hatodik, Oroszország a hetedik, Csehország pedig a nyolcadik helyet szerezte meg.

Az oberstdorfi világbajnokság a jövő héten a nagy sáncon folytatódik!

Végeredmény

HelyCsapatPontszám
1.Németország1000,8
2.Norvégia995,6
3.Ausztria986,5
4.Szlovénia954,8
5.Japán940,3
6.Lengyelország837,6
7.Orosz Síszövetség805,4
8.Csehország777,2

Végeredmény

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s