Virág bizakodva várja a kvalifikációt (interjú)

A női normálsáncos edzéssel megkezdődött az oberstdorfi világbajnokság síugró versenye. Számunkra ez a legfontosabb esemény, hiszen Vörös Virág elsősorban ettől a számtól várja azt, hogy túljusson a selejtezőn. Ez komoly siker lenne, hiszen a legjobb negyven közé sokan pályáznak, a mai edzésen is 64 ugró vett részt, és holnap is erős mezőny várható. A nap fő feladata az volt, hogy megismerje a sáncot, és megtalálják rajta az ideális megoldásokat. Éppen a szakmai elemzéssel végzett, amikor telefonon értük utol.

Milyen volt a mai nap számodra?

Többet vártam magamtól, szerettem volna hosszabbakat ugrani, de összességében bizakodó lehetek. Most ugrottam először ezen a sáncon, így persze voltak hibák, azon dolgozunk, hogy ezeket holnapra ki tudjam javítani, és egy jó próbaugrás után sikerüljön a kvalifikáció

Mi az, ami nehézséget okozott?

A nekifutó pozícióval voltak kisebb problémáim. Folyamatosan változtak a körülmények, az első sorozatban még a 20-as beülőből indultam, aztán a 24-es, majd a 26-os jött. Ebből nyilván mi is tudjuk odafent, hogy erősödik a hátszél. A sáncról azért nehéz ugrani, mert hosszú a rádiusza, így nehéz az időzítés. Egy kicsit elkéstem az ugrást.

Melyik sikerült a legjobban?

A harmadik sorozatnál az elugrás az jó volt, viszont nem volt elég nyugodt a repülés. A hátszél miatt túl agresszívan támadtam, így letörtem a parabola ívét, és így rövidebb lett az ugrás. De tanultam belőle, úgyhogy bizakodó vagyok.

Ma eléggé változtak a körülmények, holnap mire számítotok?

Úgy láttam, hasonló időjárást várhatunk, mint ami ma volt. Egy próbaugrás lesz, aztután jön a kvalifikáció. Szeretnék bejutni a versenybe, ettől a sánctól várok többet, mert nagysáncon még alig volt idén ugrásom, így ebben van nagyobb esélyem, hogy felvegyem a versenyt a többiekkel.

Milyennek látod a körülményeket?

Szerintem minden rendben van. Húsz percre vagyunk a sánctól, ahol persze maszkot kell viselni, de ezt már megszoktuk. A rendezők tudják a dolgukat. Amit nagyon sajnálok én is, hogy nézők nem lehetnek ezúttal sem a versenyen.

A kőszegi sportoló számára a próbaugrás 16.45-kor kezdődik, a kvalifikáció pedig este 6 órakor. Utóbbit az Eurosport1 élőben közvetíti, így a TV előtt szurkolhatunk Virágnak, hogy sikerüljön elérni a célját, és bekerüljön a versenyprogramba.

Az edzéseredményeket ITT lehet böngészni

Az élmezőnyből egyébként a favoritok jól ugrottak, hiszen Takanashi az első és a harmadik, míg Kramer a második edzés nyerte meg, a VK listavezető Kriznar pedig folyamatosan javuló teljesítménnyel rukkolt elő és az utolsó ugrásánál már a második pozícióban zárt. A címvédő Lundby is elégedett volt, a harmadik próbára már ki sem jött, és a szlovén Klinec is stabil 4-5. helyekkel vetette magát észre. Egyedül talán a norvég Opsethnek nem tetszik ez a sánc, honfitára Bjoerseth viszont akár odaérhet a legjobb hat közé.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s