Törölték a Raw Air hátralevő versenyeit, elhalasztották a sírepülő vébét, véget ért a síugrószezon

Miután a norvég miniszterelnök, Erin Solberg sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a kormány minden sporteseményt betilt az országban törölték a Raw Air sorozat hátralevő versenyeit Trondheimben és Vikersundben, majd nem sokkal később a planicai sírepülő vb elhalasztásáról is döntöttek. Cikkünket folyamatosan frissítjük.

Már délelőtt baljós hírek érkeztek Norvégiából, ugyanis a FIS a csapatok képviselőivel arról tanácskozott, hogy az egyre súlyosbodó koronavírus-fenyegetettség mellett folytassák-e egyáltalán a Raw Airt, illetve mi legyen a jövő hétre tervezett planicai sírepülő világbajnokság sorsa. Ezen az ülésen végülis nem született semmilyen határozat, a Nemzetközi Síszövetség lényegében a helyi hatóságokra bízta a döntést az egyes versenyekről. Végül kora délután a miniszterelnök sajtótájékoztatóját követően született meg a határozat: törlik a mai trondheimi és a hétvégén Vikersundbe tervezett versenyeket.

Idő közben a nők oroszországi szezonzáró sorozatát, a Blue Bird Tourt is törölték, ezzel a női szezon is véget ért.

Nem sokkal később érkezett az újabb hír, a FIS a 2020/21-es szezonra halasztja a planicai sírepülő világbajnokságot is. A pontos időpontról később döntenek.

Ezzel a 2019/20-as VK győztese a férfiaknál hivatalosan is Stefan Kraft, aki megnyerte a sírepülő világkupát is. A Nemzetek kupáját Németország nyerte, míg a Raw Air sorozatban a tegnapi prológ után vezető Kamil Stoch volt a legjobb. A női VK-sorozatot és a Raw Airt egyaránt Maren Lundby nyerte.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s