Aleksander Aamodt Kilde az összetett világkupa győztese!

A várakozásoknak megfelelően a hétvégi, Kranjska Gorára tervezett világkupa fordulót is lemondták a szervezők, így lezárult a férfi alpesi sízők világkupája is. Aleksander Aamodt Kilde személyében 10 év után nyert újra nem technikai síző világkupát.

Azután, hogy a tegnapi nap hivatalosan törölték a nők Åreba tervezett “szezonzáróját”, és törölték a hétvégi Kranjska Gora-i óriást és szlalomot is, ami a férfiak számára jelentette volna a végjátékot. Ezzel az eddigi állások végeredménnyé váltak.

A 2019-2020-as férfi alpesi sízők világkupa eredményei:

Aleksander Aamodt Kilde a Hirscher-érát követő első bajnok! – Marcel Hirscher szeptemberi visszavonulása óta a figyelem középpontjában az összetett állt, ahol mindenki Henrik Kristoffersen és Alexis Pinturault csatáját várta, esetlegesen Matthias Mayer és Dominik Paris neve merült fel, mint meglepetésemberek a gyors számokból. Végül Aleksander Aamodt Kilde robbant be, miután szezon közben háromszámos sízővé avanzsált. Szilveszterkor ugyan a norvég állt a tabella élén, de ekkor még nem sok esélyt adtunk arra, hogy a technikai számokkal teletűzdelt január után bármilyen komolyabb sansza lehet majd Kristoffersenékkel szemben.

Kilde azonban állta a sara, óriásban folyamatosan a legjobb 10-ben tudott végezni, kitzbüheli és garmischi hétévégéjével pedig visszazárkózott az addigra ellépni látszó Kristoffersenre is. A kulcs azonban a chamonix-i hétvége lehetett, ahol riválisai szlalombeli nullzása nyomán ő távozott a legtöbb ponttal egy technikai hétvégéről.

Jansrud és Svindal és az utóbbi időben Kristoffersen évekig próbálták legyűrni Hirschert, végül mégis Kilde ért fel a csúcsra a bivalyerős norvég válogatottból. Aksel Lund Svindal 2009-es győzelme óta vártak a norvégok az újabb összetett sikerre, míg igazi, többszámos gyorssíző Carlo Janka 10 évvel ezelőtti összetett sikere óta nem volt.

Henrik Kristoffersen a szlalom és az óriás bajnoka! – a norvég a két technikai szakág kis kristálygömbjeivel vigasztalódhat. Óriásban és szlalomban szoros versenyben szerezte meg az elsőséget. Műlesiklásban 2 pont választja el Clement Noëltől, még óriásban 6 ponttal utasította maga mögé Pinturault-t, és 26-tal Zubcicot. Azonban érdekes különbség a korábbi évekhez képest, hogy a két, egyébként túlsúlyban lévő technikai szám szakági címe sem elegendő az összetett győzelemhez – az összetettért idén valóban a legszélesebb palettán kellett eredményeket gyűjteni.

A részletes összefoglalókkal a későbbiekben jelentkezünk!

Borítókép forrása: dagsavisen.no

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s