Federica Brignone az összetett világkupa győztese!

Törölték az åre-i világkupa hétvégi versenyeit, miután a média három munkatársát is koronavírussal diagnosztizáltak. Ezzel véget ért a női alpest sízők világkupája. Így a jelenlegi éllovas Federica Brignone végérvényesen is az idei szezon összetett győztese!

Terveink szerint ezekben a percekben élesítettük volna az idei szezonzáró előzetesét, ahol a még nyitva álló kérdések esélylatolgatásairól írtunk volna, ahogy azt tettük az elmúlt években minden világkupadöntő előtt. Azonban a FIS előbb törölte a holnapra kiírt parallelversenyt, majd a teljes svédországi hétvégét.

Ezzel lezárult a versengés az idei világkupában és az eddigi állások kerülnek be a folyamatosan bővülő évkönyvekbe. Federica Brignone ezzel a sporttörténelem kapujába érkezett – és lépte is azt át a mai napon. Korábban még sohasem nyert olasz női síző Alpesi Sí Világkupát – igazán közel sem került senki hozzá, és férfi vonalon is már 25 éve, hogy Alberto Tomba felért az összetett csúcsára!

6
2019-2020-as összetett világkupa

A törlés miatt a két technikai számban és a parallelben is győzteseket hirdethetünk:

Műlesiklásban Petra Vlhová ért fel a csúcsra! – Petra Vlhová emelheti a magasba a kis kristálygömböt, bár ebben közrejátszott a Shiffrin-családot ért megrázó tragédia is. Igaz, januárban már világosan Mikaela fölé kerekedett a szlovák, az a 80 pontos különbség pedig még a megszokott kétesélyes szlalomversenyek világában is megfordítható lett volna. Négy verseny alatt meg aztán pláne. Végül Shiffrin hiányában gyorsabban fordította javára az állást, és ért fel a csúcsra. A szlovák ezzel megszakította Mikaela Shiffrin újabb hármas szlalom-sorozatát (az első útjába Frida Hansdotter és az amerikai térdsérülése álltak), és az első szlovák szakági győztessé vált – ráadásul rögtön duplázással.

10

Óriás-műlesikló kis kristálygömbbel is gazdagodik Federica Brignone! – így Compagnoni és Karbon után Fede’ harmadik olasz nőként nyert szezont óriás-műlesiklásban. Ugyan a gömbre előzetesen még négyen is esélyesek voltak (Brignone mellett Vlhová, Shiffrin és Bassino is), de a szlovák hátránya is 74 pont, így ezt maximum az olasz veszíthette volna el. A törlés miatt viszont a szakági ötödik Alice Robinsonnak egyelőre várnia kell, hogy a szezonvégi összesítésben is dobogóra állhasson – pedig előzetesen őt tippeltük volna a dobogóra.

9

Petra Vlhová a parallel első szakági győztese! – a szlovák lány a jóval értékesebb és patinásabb szlalom szakág kis kristálygömbje mellett zsebre teheti az újonnan életre hívott szakág első trófeáját is. A szlovák lány az igen szoros mezőnyben maradt végül az élen. Ahol egyébként még az is előfordulhatott volna, hogy Direz, Gritsch, vagy épp Mörzinger hódítsa el a trófeát.

11

A többi szakággal, és az előbbiek összefoglalójával is később jelentkezünk.

A férfiak szezonelőzetesét már betáraztuk, de egyelőre kivárunk vele, ugyanis Kranjska Gora esetében is egyre valószínűbb a törlés. Amennyiben holnapig mégsem törlik a szlovén versenyeket, akkor természetesen a meglehetősen izgalmas férfi csaták esélyeivel is érkezünk majd.

Borítókép forrása: ItaliaSera

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s