Junior világbajnokságra készül Molnár Flórián

A januári ifjúsági olimpiát követően újabb világversenyre készül Molnár Flórián. Az oberwiesenthali junior világbajnokság számunkra fontos férfi egyéni versenyét csütörtök este rendezik majd, és bár a várakozások inkább óvatosak most, hiszen ez a próbatétel várhatóan nehezebb lesz mit a lausanne-i, bízunk benne, hogy Flórián ismét helytáll majd a legjobb fiatal ugrók között.

Molnár Flórián idei szezonját alapvetően két verseny köré építették fel: az elsődleges cél januári lausanne-i ifjúsági olimpián (YOG) való jó szereplés volt, ahol mint emlékezhetünk, a 17 éves kőszegi versenyző a 19. helyet szerezte meg.

A junior világbajnokság persze több szempontból is nehezebb terep mint a YOG, hiszen itt nem 18, hanem 20 év a felső korhatár, ráadásul a legjobb nemzetek négy ugróval is képviseltethetik magukat, míg lausanne-ban legfeljebb ketten indulhattak országonként. Flórián eddig kétszer szerepelt junior világbajnokságon, 2018-ban Kanderstegben 49., míg tavaly Lahtiban egy 55. helyezést szerzett.

Molnár Flórián planicai edzése – forrás: Molnár László

Ami a közelmúltat illeti, versenyzőnk az ifjúsági olimpiát követően COC illetve FIS-kupa versenyeken vett részt, a félig-meddig hazai sáncának számító Planicán 59. és 60., Brotterodeban 52. és 55. lett. A villachi FIS-kupa hétvégén betegen versenyezve lett 75. valamint 73., míg legutóbb Val di Fiemmeben már ismét a COC-sorozatban az 55. és 57. pozícióban zárt.

Az elmúlt héten Planicán edzett (a fenti videón egy ottani ugrás látható), édesapjával és edzőjével, Molnár Lászlóval hétfőn utaznak a világbajnokság helyszínére, ahol kedden kezdődnek meg a hivatalos edzések. Az oberwiesenthali Fichtelbergschanze (HS 105) egyébként nem ismeretlen már a magyarok számára, hiszen Flórián a téli szezont éppen ezen a sáncon kezdte a FIS-kupa sorozatban. Ezzel együtt a várakozások inkább óvatosak most a szereplést illetően, de természetesen bíznak benne, hogy a körülmények is kedveznek majd és sikerül majd ismét egy jó eredményt hozni.

Az ígéretek szerint Molnár Flórián szereplését láthatjuk is majd, ugyanis a németek online streamen közvetítik a junior világbajnokság eseményeit.

Program Oberwisenthal – síugrás

Kiemleve azok az események, amikor Molnár Flórián szerepel.

Március 3. kedd
15:30 Hivatalos edzés, nők
18:00 Hivatalos edzés, férfiak

Március 4. szerda
15:30 Hivatalos edzés, nők
18:00 Hivatalos edzés, férfiak

Március 5. csütörtök
14:00 Próbasorozat, nők
15:00 Női egyéni verseny
18:00 Próbasorozat, férfiak (módosult)
19:00 Egyéni verseny, férfiak
(módosult)

Március 6. péntek
16:00 Hivatalos edzés, nők
18:00 Hivatalos edzés, férfiak

Március 7. szombat
14:00 Próbasorozat, nők
15:00 Női csapatverseny
17:00 Próbasorozat, férfiak
18:00 Férfi csapatverseny

Március 8. vasárnap
14:00 Próbasorozat
15:00 Vegyescsapat-verseny

Borítókép: Andrea Breuer

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s