Kriechmayr sikerét hozta a hazai hó Hinterstoderben

Felső Ausztriában, a Totes Gebirge területén fekvő Hinterstoderben folytatódott a férfi alpesi sí világkupa idénye. A tegnapi napon elmaradt kombináció után ma a szuper-G-re már sor került –az más kérdés, mennyire hozott reális versenyt a mai nap. Vincent Kriechmayr elsőként indulva nyert, századokkal megelőzve Mauro Caviezelt és Mathias Mayert. Néhány versenyző alatt másodperceket lassult a pálya, Kilde mégis simán nyerhetett volna, ha nem esik hatalmasat. Pinturault és a gyors számban ponttal debütáló Kristoffersen így viszont csökkentette hátrányát összetettben.

Forrás: Wiener Zeitung

Vincent Kriechmayr kezdhette a közvetítési probléma miatt mintegy másfél perc késéssel induló versenyt. Különösebb hiba nélkül adta meg az alapidőt, ám aligha gondolhattuk, hogy ez egyben a győztes idő is lesz (1.). Jóval szenvedősebb menettel szedett össze hatalmas hátrányt Nils Allegre (7.), majd Kjetil Jansrud egy nagy hibával a pálya elején eldobta a futamát, másodpercen túli hátránnyal zárt (6.). Josef Ferstl menetében a dinamika nyomait sem lehetett felfedezni, rajtszámának köszönheti helyezését (13.). Mauro Caviezel az addigi leggyorsabb szektorral nyitott, ám nem volt szerencséje a századokkal, hajszállal az osztrák mögé szorult (2.).

Forrás: EN24 News

Alexis Pinturault nyitányára sem lehetett panasz, a befejezésnél viszont neki is az a konklúzió maradt, hogy az utolsó kapukra nem maradt elég tempó (4.). Aleksander Åmodt Kilde fél másodperces előnyt szedett össze egyetlen szektor alatt, ám utána egy balosban hatalmasat esett. Szerencsére talpra állt, de komolyan csökkentette esélyeit az összetettre. Ryan Cochran-Siegle öreguras síelése (16.) után Mathias Mayer folytatta a valódi versenyt, láthatóan Kriechmayr tanácsainak megfelelő íveken, végül azonban 8 századdal lassabban (3.). Beat Feuz zárta az első tízest, az idényben ebben a szakágban már megszokottnak mondható, az élbolytól messze elmaradó menettel (5.).

Forrás: Rai Sport

Ma Mattia Casse is csak a mezőny hátsó felével küzdött (8.), Steven Nyman pedig Cochran-Siegléhez mérhető céltalan szenvedést produkált (19.). Thomas Dreßen lényegesen biztatóbb síelést produkált, ám Kildéhez hasonlóan számára is egy esés jelentette a végállomást. A vállát fájlalva síelt le. Emanuelle Buzzi komoly lecsúszásokkal egy talán többre érdemes menetet rontott el (9.), Marco Odermattnál viszont látványos rontások se kellettek egy nagyon csúfos menethez (14.). Max Franz jó kezdés után beleveszett a kanyarokba (11.), Johan Clarey pedig egyre nagyobbra növő hátrányát a végén egy majdnem elcsúszással biztos utolsó helyre váltotta (28.). Andreas Sander sokkal bevállalósabb menettel a végén beleakadt egy kapuba, bal lábáról a léc ott is maradt, aligha úszta meg sérülés nélkül. Travis Ganong sokkal óvatosabb menete biztos pontokat ért (15.), Christian Walder kiesésével pedig lezárult a második blokk. Sajnálattal kell megállapítanunk: a verseny valójában már egy blokkal előbb lezárult, csak néhány síelőt bírt el igazán jól síelhető állapotban a pálya. Később, aki ténylegesen versenyezni próbált, a hóban végezte. Nem biztos, hogy ezt a versenyt ilyen körülmények között bölcs döntés volt megrendezni.

20-on túlról ennek megfelelően a 2 másodperces hátrány volt a maximum, amit kiváló síeléssel el lehetett érni. Gino Caviezel (10.) és James Crawford (12.) emelhető ki leginkább, de 3 másodpercen belül maradt Daniel Danklmaier (17.) és Bostjan Kline (18.) is. A 20. helytől lefelé pedig még bőven volt kiadó hely. Stefan Rogentin (20.), Klemen Kosi (24.), Martin Čater (25.) és Blaise Giezendanner (29.) a kötelezőnek mondható pontszerzést produkálta, a további pontokon viszont 30-on túlról indulók osztoztak. Közülük Matteo Marsaglia volt a legjobb (21.), legfontosabbnak viszont kétségkívül az élete első Vk-gyorssízését produkáló, és a 22. helyen debütáló Henrik Kristoffersen mondható. Várakozáson felül szerepelt még Raphael Haaser (23.), Stefan Babinsky (26.), Pavel Trihicsev (56-ossal 27.) és Victor Muffat-Jeandet (30.).

Részletes eredménylista

4

Forrás: Watertown Daily Times

Vincent Kriechmayr hatodik sikerét aratta a Világkupában, a negyediket Szuper-G-ben, a második ebben az idényben. Mauro Caviezel részéről még várat az első győzelem, 13 dobogós helyezéséből nem telt belőle egy sem. A nap pozitívuma, hogy Kilde kiesésével így is átvette a vezetést a szakági tabellán. Igaz, Kvitfjellben, illetőleg a szezonzárón még sok minden megtörténhet, öten nagyságrendileg azonos eséllyel pályáznak a kristálygömbre. Matthias Mayer, a szám olimpiai bajnoka 15. pódiumát szerezte a szakágban.

5

6

Holnap pótolják a pénteken elmaradt alpesi összetettet, míg hétfőn óriás-műlesiklást rendeznek – a tervek szerint.

A címlapon szereplő kép forrása: Oberösterreichische Nachrichten

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s