A szél nyert ma Willingenben

Hupsz… Talán ezt gondolták ma az égiek, akik figyeltek a síugrók fohászkodására, akik egy enyhe szembeszelet kértek a hétvégére, de úgy tűnik ez egy kicsit túlcsordult. A szervezők persze próbálják menteni a menthetőt, előbb a mai edzést és kvalifikációt, majd a vasárnapi versenyt is előbbre hozták – de hogy ebből mi valósul meg az még ma is kérdéses.

Ami biztos, hogy 13.30-kor Ziga Jelar egy 150 méteres ugrással indította a tréninget – mindössze két méterre maradt el a sáncrekordtól. Igaz akkora szembeszélben ugrott, hogy 25 pontot vontak le tőle kompenzáció okán – majd egy óra szünet után Pohjola és Hazetdinov is zöld lámpát kapott, de utóbbi 92 méteres landolása és a szél miatti levonás miatt mínusz 17.2 ponttal várta volna a zsűri értékeit, de hát ők ekkor még nem pontoztak.

És aztán később se, de erről majd később.

Három órától folytatódott a próbasorozat, ahogyan azt várni lehetett kissé zaklatott volt minden. Előfordult, hogy két egymást követő ugró között 30 pontos különbség volt a szél miatt – Semenic, Haare, Hayböck majd Zajc ugrott a többiekhez képest jobbat – de nehéz megmondani, hogy mikor mennyin múlt a szerencsén. A szlovén után aztán megint egy hosszabb szünet következett. Előbb egy kicsi, majd megtoldották negyed órára végül 17.15-re vagy 17.30-ra ígérték a folytatást, hátha jobb lesz.

Nem lett, így nem sokkal fél 6 előtt a zsűri úgy döntött: mára befejeztük, talán holnap.

A Világ Kupa hétvégéről ezúttal hiányozott a rajtlistáról a norvég Tande, a japán Daiki Ito, az osztrák Hörl, a szlovén Cene Prevc és az orosz Klimov is – nélkülük 13 ország 53 versenyzője nevezett, így maga a kvalifikáció részben formalitás, hiszen mindössze hárman búcsúznak – ugyanakkor a Willinger 5 miatt ez az eredmény már a legjobbaknak számít.

Feltéve ha a próbaugrás helyett kvalifikáció lesz az első körben. Azt hiszem, erről még menni fog a matek.


Megszületett a döntés. Szombaton 14 órától próbasorozat, 15 órától kvalifikáció, 16 órától pedig a verseny első sorozata – ha az égiek is úgy akarják.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s