Lake Louise: Schmidhofer a második lesiklás győztese

Nicole Schmidhofer nyerte a szezon második lesiklását Lake Louiseban. Az osztrák lány maga mögé utasította Mikaela Shiffrint, és a karrierje első dobogóját szerző Francesca Marsagliát. Ester Ledecká ezúttal épp csak leszorult a dobogóról, a negyedi helyen végzett.

A szokásoknak megfelelően újabb lesiklással folytatódott a Lake Louise-i program szombaton. A kitartó havazás miatt fél órát csúszott a rajt, de a pályamunkások kitűnő munkát végeztek. A kérdés az volt, Ester Ledecká ismét megtréfálja-e a lesiklás menőit, vagy ezúttal a szakági specialisták visszaveszik az irányítást.

A kérdés egyik felére hamar választ kaphattunk: a másodikként érkező Ester Ledecká (4.) újabb bevállalós síeléssel, nagyszerű alsó és felső szakasszal átvette a vezetést az ezúttal nem túl erős Michelle Gisintől (15.). A cseh lány egyedül a középső szakaszt sajnálhatta. Victoria Rebensburg (9.) nem tudta megközelíteni a pénteki győztest, ami jelezte, valóban megint jó időt síelt.

forrás: Kurier/kurier.at

A soron következő osztrákok közül Tamara Tippler (8.) a pálya kétharmadáig meccsben volt Ledeckával, utána azonban lelassult. Ramona Siebenhofer (20.) pedig a pálya közepén rontott nagyot, ami miatt minden reménye elszállt egy esetleges jó szereplésre. Joana Hählen (17.) nem volt elég gyors, nem rúghatott labdába. A pénteki dobogós Stephanie Venier az első ugratókor a pálya mellett ért földet, de sérülés nélkül megúszta a hibát.

Romane Miradoli (7.) rendkívül gyors középső szakaszának köszönhetően zárt a legjobb tízben. Nicole Schmidhofer (1.) közel sem kezdett olyan jól, mint Ledecká, de pálya második felében valósággal szárnyalt. Közel fél másodperces előnnyel ért célba. A folytatásban két kiesés következett, Michaela Wenig és Nicole Delago is hibák miatt nem fértek be egy-egy kapuba.

forrás: St.Albert Today/stalberttoday.ca

Mikaela Shiffrin (2.) a pálya közepén már Schmidhofer előtt járt. Remekül síelt ezúttal lesiklásban is, de a pálya végén hiányzott még egy kis sebesség, ami a győzelemhez kellett volna. Ilka Štuhec (21.) ezúttal sem volt elég gyors ahhoz, hogy a győzelemért harcoljon. Alice McKennis (10.) nem kezdett rosszul, de Shiffrinhez hasonlóan ő is lelassult a pálya végére.

Corinne Suter (5.) a pálya közepében hagyott meglehetősen sok időt. Utána rákapcsolt ugyan, de ez nem volt elég ahhoz, hogy elcsípje a dobogót. Nem ment ennyire jól Lara Gut-Behraminak (27.), aki épp csak néhány pontot tudott szerezni. Ezzel szemben Kira Weidle (6.) a pálya elején még Schmidhofernél is jobb volt, igaz utána sebességben nem tudta felvenni a harcot az osztrákkal. Puchner (23.), a pálya közepén nagyon visszaeső Goggia (12.) és Weirather (16.) sem volt tényező ezúttal – a legjobb tízbe sem sikerült kerülniük.

Kajsa Vickhoff Lie egy remek szereplést dobott el a cél előtti ugratónál, ahol nem tudott a pályára érkezni, de szerencsére ő is sérülés nélkül megúszta. Francesca Marsaglia (3.) volt az utolsó, aki a legjobb tízben tudott még zárni a versenyen. Ő viszont nem is akárhogy csinálta ezt! Nem túl acélos kezdés után rátalált a pálya ritmusára és a pálya közepén megállította hátrányának növekedését, ami végül egy dobogós helyet jelentett számára.

A szakági címvédő Nicole Schmidhofer tavaly épp Lake Louiseban szerezte karrierje első és második győzelmét. Ezt követően Garmiscból van még egy szuper-G sikere, ezúttal pedig 4. győzelmét szerezte. Shiffrin két éve épp Lake Louisevan szerezte eddigi egyetlen lesikló győzelmét, a szakágban szerzett dobogói számát négyre növelte. A 29 éves Francesca Marsaglia eddigi számos top10 eredménye ellenére sem végzett még dobogón, egészen a mai napig.

Ester Ledecká egy győzelmével és egy negyedik helyével, két futam után is vezeti a szakági világkupát, előnye 14 pont az újabb győztes Schmidhofer előtt. Corinne Suter 25 ponttal lemaradva a harmadik, míg Mikaela Shiffrin 44 pontos hátránnyal negyedik. Az összetettben már most elképesztő Shiffrin előnye. 446 ponttal rendelkezik, míg a második helyezett Michelle Gisinnek csak 176 pontja van. A svájci egyébként eddig minden versenyen a legjobb 20-ban zárt idén. A harmadik helyezett Ester Ledecká, 150 lesiklásban szerzett pontjával.

A hölgyek hétvégéje a szezon első szuper-G versenyével zárul vasárnap este.

Borítókép forrása: https://www.channelnewsasia.com/

Lake Louise: Schmidhofer a második lesiklás győztese” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s