Korán temették magukat az osztrákok: Mayer nyerte a szuper-G-t Lake Louise-ban

A lesiklás után vasárnap szuper-G-vel folytatódott a férfi alpesi sí Világkupa sorozata Lake Louise-ban. Váratlanul nagy fölénnyel nyerte a versenyt Matthias Mayer, Dominik Paris ezúttal is jó volt a dobogóra, Vincent Kriechmayr és Mauro Caviezel holtversenyének köszönhetően pedig ezúttal négyfős top-3-at láthattunk.A mai versenyt Johan Clarey kezdhette, aki látványos hiba nélkül adta meg az alapidőt (25.). A válságos napjait élő osztrák csapat legújabb reménysége, Christoph Krenn startolni már remekül tud, a többit még tanulnia kell (38.), Kjetil Jansrud viszont az előző síelőkhöz képest tanári módon síelve, majd 9 tizeddel vette át a vezetést (8.). Beat Feuz tempója csak arra volt elég, hogy fél másodpercen belül maradjon (15.), Mauro Caviezel viszont egy váratlanul remek harmadik szektorral, és a végén is jó tempóval 44 századot pakolt még Jansrud idejére is (3.).

191202paris
Forrás: https://twitter.com/Coninews

Steven Nyman tempóján az amerikai hó sem segített, másodpercen túlra csúszott (22.), Dominik Paris viszont a végéig harcban volt az elsőségért – az utolsó métereken jobban őrizte a sebességet, így át is vette a vezetést (2.). Az épphogy másodpercen belül maradó Travis Ganong (12.) után Vincent Kriechmayr ijesztgette Parist, viszont biztató középső rész után végül csak Caviezellel azonos idővel ért célba (3.). A tegnapi remeklés után ma Thomas Dreßen messze volt a dobogótól, igaz, a 7 tizedes lemaradása így is egész szép eredménynek mondható (10.).

191202kriechmayr
Forrás: https://twitter.com/dainese

A második blokkot nyitó Aleksander Åmodt Kilde mindenkinél jobban kezdett, a végére viszont elfogyott a lendület (6.). Hannes Reichelt rutinja ma csak néhány pontra volt elég (19.), Matthias Mayer viszont a kanyargósabb részeken mindenkinél jobban találta meg az íveket, így 4 tizeddel átvette a vezetést (1.). Brice Roger látványosan megszenvedett a pályával (26.), és Josef Ferstl lendülete is csak a középső részig tartott ki (24.).

Jóval biztatóbban síelt Marco Odermatt, be is fért másodpercen belülre (7.), Adrian Smiseth Sejersted viszont a hátsóbb régiókat gazdagította (28.). Adrien Théaux sem lehetett elégedett másodperces lemaradásával (9.), Max Franz pedig a célban látványosan elégedetlen volt – érthetően (11.). Christian Waldert is csak a kanyargós középső részig repítette a lendület, ott kövér ívekkel nagy hátrányt szedett be (13.).

Magasabb rajtszámmal már csak egy igazán jó menetet láthattunk, épp a legelején: Mattia Casse 21-essel indulva 6 tizedes hátránnyal tudta abszolválni a pályát (5.). Bőven 30-on túlról süvített be előkelő helyre Emanuele Buzzi (13.), a hazai pályán síelő Brodie Seger (16.), a rutinos Carlo Janka (18.) és Thomas Tumler (20.). Pontnak örülhetett még Ryan Cochran-Siegle (21.), Nils Allegre (23.), Stefan Rogentin (27.), Boštjan Kline (29.) és Peter Fill (29.). Mint látható, ma nemcsak 4 dobogósunk volt, de a 30. helyet sem osztották ki.

191202dobogo
Forrás: https://twitter.com/FairmontCLL

A karintiai Matthias Mayer lecsendesítette kicsit a Hirscher-korszak után egyre hangosabban tilinkózó osztrák vészharangokat. 157. Világkupa-versenyén 22. alkalommal állt dobogóra, és 6. győzelmét aratta. Dominik Paris 188 verseny után 34 pódiumnál jár. Mauro Caviezel 88. versenyén hatodszor, Vincent Kriechmayr 121. versenyén 11. alkalommal fért be a top-3-ba.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s