Már tényleg nincs messze az elit: Vörös Virág az élmezőnyben a Kontinentális kupában!

Minden idők legjobb magyar eredményét érte el a Kontinentális Kupában csütörtökön és pénteken Vörös Virág , aki a szczyrki versenyeken első alkalommal került a legjobb 10 közé a második számú FIS-sorozatban.

Virág várható remeklésének voltak már előjelei az előző hétvégén Ljubnóban is, ahol a kőszegi versenyző a FIS-kupában szerzett két ugyancsak jól csengő hatodik helyezést, úgy, hogy egyedül a Világkupa-szinten is erős szlovén ugrók voltak nála egyértelműen erősebbek.

Eredmények, Ljubno: 1. nap, 2. nap

A héten viszont már egy osztállyal feljebb, a Kontinentális Kupában állt rajthoz Virág, és bár a fent említett bivalyerős szlovén riválisokkal ezúttal nem kellett számolni, azért így sem volt gyenge a konkurencia, nem egy a VK-ból is ismerős név volt a rajtlistán, és végzett a magyar lány mögött…

Már a csütörtöki első verseny jól kezdődött magyar szempontból, hiszen Virág azok után, hogy a próbasorozatban negyedik volt, egy 92 méteres ugrással ötödikként nyitott, amin a második körben fél métert még javítani is tudott (92,5 m), ezzel megőrizte az előkelő helyezést. Ami ezen kívül még örömre adott okot, hogy a versenyt fölényesen megnyerő osztrák Marita Kramert (101/102 m) leszámítva igazából nem ugrottak el nagyon tőle a dobogósok sem, Claudia Purker (97/93,5 m 2.) 5,4, Kinga Rajda (98/92 m 3.) 2,4, a negyedik helyezett Karolina Indrackova (92,5/92,5 m) pedig mindössze 0,2 ponttal végzett Virág előtt, így reménykedhettünk benne, hogy akár ezen az eredményen még javítani is lehet másnap.

A csütörtöki verseny eredménye

Ami nem nagyon változott pénteken, hogy Marita Kramer ezúttal is külön klasszist képviselt, egy 104 és egy 95,5 méteres ugrással, jó 25 pontos előnnyel ismét simán nyert. A dobogós helyekért annál nagyobb csata körvonalazódott az első kör végén és ebben szerencsére Vörös Virág is benne volt, miután egy 92,5 méteres ugrással ismét az 5. helyről várhatta a folytatást. Mindezt úgy, hogy egy összeszedettebb talajfogással akár lehetett volna még jobb is ez az eredmény – ahogy azt a verseny után Virág is megjegyezte egy Facebook-posztjában, talán ez hiányzott ezúttal a dobogóhoz. Avagy egy kis szerencse a széllel – ezt már mi tesszük hozzá – mert a riválisok közül azért többeket is megfújt a szembeszél egy kicsit a versenyen. Na nem mintha így nem állt volna maximálisan helyt Virág a második sorozatban is, ahol egy 89 méteres ugrással végül megőrizte az ötödik helyet, azaz megismételte a tegnapi szereplését.

A pénteki verseny eredménye

Ami a többieket illeti, a dobogós helyeket Kramer mellett ezúttal Misaki Shigeno (93/104 m 2.) és Kinga Rajda (97,5/87,5 m 3.) foglalták el, illetve rajtuk kívül még Karolina Indrackova (92,5/86 m) fért be ismét egy kicsivel Virág elé.

A kőszegi versenyző ezzel a szerepléssel az összetettben is egészen jó helyre tudott feljönni, 90 pontjával négy verseny után (úgy, hogy az első kettőről hiányzott) a 11. helyet foglalja el (az élen Gyda Westvold Enger és Marita Kramer állnak holtversenyben, 200-200 ponttal).

Mindez nem kis változás a tavalyi – Virág saját bevallása szerint is – mérsékelten sikeres idényhez képest, és összességében rég lehettünk ennyire optimisták a formájával kapcsolatban. Ennek legjobb mércéje a közeljövőben alighanem a frenstati Grand Prix verseny lesz, magyar sikerekért ugyanakkor szurkolhatunk még ezen a hétvégén is, ugyanis a nők után következik a férfiak versenye, igaz nem Szczyrkban, hanem néhány kilométerrel arrébb, Wisłan, ahol Molnár Flórián és Török Eduárd is rajthoz állnak majd.

Már tényleg nincs messze az elit: Vörös Virág az élmezőnyben a Kontinentális kupában!” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s