A Kobayashi fivérek győzelmével zárult a lillehammeri férfi kvalifikáció

A Kobayashi-testvérek ma maguk mögé utasították a teljes mezőnyt Lillehammerben, a sorrend viszont nem a szezon során megszokott volt, ugyanis Junshiro nyert Ryoyu előtt. A Raw Air összetettben ezzel Ryoyu Kobayashi kicsit közelebb került az éllovas Johanssonhoz, de a norvég továbbra is őrzi az első helyet a tabellán.

Viszonylag kedvező szélviszonyok mellett rendezték meg ma Lillehammerben a Raw Air következő állomásának kvalifikációs versenyét.

A versenyzőket a kilences beülőről indították és csak a tizedik ugrás környékén vitték le a nyolcasig, így viszonylag kiegyensúlyozott mezőnyben és körülmények között zajlott le a viadal.

Manuel Fettner igen gyenge teljesítményt követően kapaszkodott fel a kvalifikációs lista legaljára, 119.5 méteres ugrása mindössze 99.4 pontot ért.

Marius Lindvik 136 méteres ugrásával egy kisebb bukás ellenére is kvalifikáltatta magát. A fiatal norvég  egyébként Osloban is bukott már a megelőző futam során. Mint korábban, most sem volt komoly az esése és folytatni tudja a versenyzést.

Rajongói örömére Kasai Noriaki is az indulók között szerepelhet holnap, a lillehammeri 127 méteres K pontot fél méterrel meghaladó ugrásával.

A legbátrabb helytállás kétségtelenül Stefan Leyhe nevéhez fűződik, aki balesetét követően ma ismét rajthoz állt és 127.5 méteres ugrásával a középmezőnyben végzett.

Markus Eisenbichler nem tudott magabiztosan ellendülni, az elugrás után sokat billegett és a levegőben is sokat korrigált. Hiába szállt el 132.5 méterre, ugrása csak 122.6 pontot ért és a 18. helyre volt elegendő.

Robert Johansson ezalkalommal nem hódította meg az élmezőnyt, a nyolcas beülőről indítva a nyolcadik helyre volt elég a 131 méteres és 130 pontos ugrása.

Meggyőzően szerepeltek viszont a lengyel fiúk, négyen jutottak be a legjobb 18 közé. Kamil Stoch legjobb lengyelként a hetedik helyről várhatja a holnapi futamot, a megelőző versenysorozathoz képest lényegesen jobb formában szerepelt.

A próbasorozaton is remekül teljesítő Kobayashi Junshiro mögé csak másodikként tudott felzárkózni a világranglistát vezető fiatalabb testvér. Harmadik helyre Johan André Forfang érkezett 143 méteres, sáncrekordközeli ugrásával, ami azonban csak 138 pontot hozott a tabellára, közel három, valamint öt ponttal elmaradva a fivérek mögött.

http://www.fis-ski.com

Részletes eredmények
Raw Air összetett

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s