Csak a szokásos: Osztrák siker Lake Louise-ban

Lake Louise-ban újabb lesiklással folytatódott szombaton a női alpesi sízők hétvégi programja. Ugyanaz a pálya, ugyanaz a győztes, mint előző nap: Nicole Schmidhofer ezúttal még megszorongatni sem hagyta magát. Az osztrákok elégedettségét fokozta Cornelia Hütter második helye, Michelle Gisin pedig ezúttal is ragaszkodott a dobogóhoz.

-11°C, felhős idő, összességében azonban – főként az urakéhoz képest – kiváló körülmények fogadták a mai lesiklás 49 indulóját. Rögtön elsőként az idény nagy visszatérőjét, Ilka Štuhecet.

Štuhec menetén nem érződött, hogy óvatoskodna (helyenként a magyar autópályán is gyorshajtónak számított volna), ám a negyedik szektorban egy elrontott ív miatt joggal csóválta a fejét (14.). Nadia Fanchini a rajtot rosszabbul kapta el, az alja sem volt az igazi, ám nem hibázott – 6 tizeddel vette át a vezetést (7.). Michelle Gisin láthatóan nem találta a ritmust, de engedte a léceket, így a pálya alján majd fél másodpercet vert az olaszra (3.). Christine Scheyer jóval óvatosabbnak tűnt, és bár a kisebb tempót precízen végigvitte, ez csak Štuhec ellen jelentett egy hajszálnyi előnyt (13.). Tina Weirather hiába vezetett, viszonylag ártalmatlan helyzetben eldobta egy bucka, örülhetett, hogy a háló előtt megfogta.

Ramona Siebenhofer meglepően magabiztos menete jelezte, hogy ez a pálya nagyon fekszik az osztrákoknak (6.), majd jött a tegnapi győztes, Nicole Schmidhofer. A pálya ugyanaz, a körülmények hasonlók – mi más lett volna a vége, mint az, hogy megint ő vette át a vezetést (1.). Minden azért a sógoroknak sem jöhet össze – Anna Veith igencsak küszködős menettel az utolsó helyre sorolt be (15.). Az osztrák házibajnokságnak tűnő blokk Cornelia Hütterrel zárult – az elején jónak tűnt, középen kissé szétcsúsztak a lécei, a végén mégis örülhetett, hisz becsúszott Gisin elé (2.). Kira Weidle a tegnapi nap után csalódást okozott, a középmezőnyben küzdött (11.).

181201hütte
Forrás: head.com

A következő blokkot Ragnhild Mowinckel nyitotta, alaposan beleveszve a kanyargós középső szakaszokba (25.). Tiffany Gauthier hasonlóan nagy hátrányt szedett be (22.), majd Mikaela Shiffrin vágott bele óriási tempóban a menetébe, ami végül 6 tizeden belüli hátrányt ért neki (4.). Ester Ledecká szép fokozatosan gyűjtötte be a tizedeket, a középmezőnybe érkezett (10.). Viktoria Rebensburg a harmatos menetek sorát gyarapította, bár az aljára összeszedte magát (18.). Épp ellenkező utat járt be Jasmine Flury, aki jó kezdés után a pálya második felére esett szét (20.). Stephanie Venier a negyedik szektorát sajnálhatja, ott dobott el egy másodpercen belüli hátrányt (9.).

Corinne Suter is a követőbolyban küzdött, végül épp Venier elé sorolt be (8.). Lara Gut-Behrami pedig már induláskor jelezte, hogy olyan messze van csúcsformájától, mint Koszovó Svájctól… Minősíthetetlenül pocsék síelést mutatott be (32.). Federica Brignone zárta a top-20-at, ám ő is csak a középmezőny második felét vehette célba (16.).

A folytatásban akadt azért még néhány szép menet. No nem Michaela Wenigre gondolunk (29.), sőt, nem is a magához képest egész jól síelő Joana Hählenre (12.); a 23-as rajtszámmal a dobogót ostromló Nicol Delago viszont talán még magát is meglepte (5.). Tamara Tippler a mezőny végi osztrákok közé iratkozott be (28.), majd Romane Miradoli szolid menete (17.) után Laura Gauche bemutatta az első 3 másodpercen túli hátrányt (34.). Laurenne Ross sem örvendeztette meg szurkolóit (31.), Meike Pfister pedig már 4 másodpercen is bőven kívülre került (45.). Nina Ortlieb biztos pontszerzéssel kecsegtető menete már-már felüdülést jelentett (23.), Priska Nufer síelgetése után pedig lezárult a top-30 (30.), ami pedig az esetek nagy részében a verseny érdemi részének zárását is jelenti.

Pontszerző helyre azért néhányan még befurakodtak. Mirjam Puchner a 27., a norvégek új üdvöskéje, a remekül nyitó Kajsa Vickhoff Lie a 24. helyet csípte el. 40-en túlról tört előre Francesca Marsaglia (26.), a hazai pálya előnyét élvező Alice Merryweather (21.), majd Ricarda Haaser (19.).

181201dobogo
Forrás: lakelouisealpineskiworldcup.com

Nicole Schmidhofer kissé későn érő típus, legalábbis ami a Vk-győzelmeket illeti. Lassacskán már 30. születésnapjához közelít, túl van 130 Vk-versenyen, a mégis csak 2 győzelemnél tart. Igaz, péntekig egy sem volt neki… Cornelia Hütter egy elég pocsékul sikeredett olimpiai idány után most sokkal jobb folytatásban bízhat, 84. Vk-versenyén 14. alkalommal állhatott pódiumra. Michelle Gisin ha a győzelmei számát nem is, de deobogóit szintén kettővel növelte két nap alatt, 97 verseny után így már 6 top-3-as helyezést számlál. Igaz, az első győzelmére még mindig várnia kell.

tabella.png

Részletes eredmények

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s