Északi összetett: Riibernek kedvezett a rövidített sífutás

Saját fegyverével győzték le a németek legjobbját, Eric Frenzelt. Osztrák harmadik hely, de ezúttal nem Seidl, hanem Rehrl végzett előrébb. (Kollégánk, Neuner – nem az ex-biathlonos szépség 🙂 – munkája.)


Mindösszesen öt nap telt el a rukai idénynyitó óta, de máris jelenése volt az északi összetett mezőnyének, de nem kellett messze utazniuk, mivel a norvégiai Lillehammer ad otthont a Világkupa második állomásának.

A sportág szakértői nem vontak le messzemenő következtetést a múlt heti Mario Seidl elsőségből, úgy vélték, ezen a hétvégén már helyreáll a rend, és a legjobbak versenghetnek a dobogós helyekért. Nos, nem lett igazuk, ha csak az nem engesztelte ki őket, hogy Eric Frenzellel néhány nap alatt nagyot fordult a világ: versenyben volt egy újabb VK futamgyőzelemért.

Első blikkre az volt szembetűnő a délelőtti síugrás alatt, hogy a lillehammeri őszies idő (ugyan hideg, de hómentes), és váltakozó szélirány egész hétvégén galibát okozhat.
Az olykor 2-3 m/s-os hátszél sokakat a „sor” hátsó traktusába taszított, érdektelenné számukra a rövidített, az öt kilométeres sífutó távot – így járt többek között a németektől Johannes Rydzek, Fabian Riessle, de a múlt héten csak tizenötödik japán Akito Watabe sem brillírozott.

Forrás: Eurosport.com

A síugrást az osztrák Franz-Josef Rehrl nyerte, megelőzve Seidlt, valamint a szabadkártyás norvég Espen Björnstadot. A háromszoros olimpiai bajnok Frenzel ötödikként – 44 másodperces hátránnyal – Riiber pedig hatodikként vágott neki a latyakos sífutásnak.

Már a rajt előtt borítékolható volt, hogy Rehrl még az alig tizenháromperces táv alatt sem őrzi meg előnyét, a kérdés csak az volt, hogy kik érik majd utol.

Forrás: Iltalehti

Frenzel és Riiber hamar felzárkózott, és végül egymásközt döntötték el, melyikük haladhat át őszintébben a célvonalon. Nos, ez közmeglepetésre Riiber lett, aki megerősített azon teóriámban, hogy átalakítani látszik eddig versenystílusát, méghozzá ekképpen: erősebb futás, gyengébb ugrás.

A nap embere ettől függetlenül nálam a sokáig pazarul hajtó Rehrl lett, aki könnyedén befutott harmadiknak. Seidl végül ötödik, a tavalyi összetett második Jan Schmid hatodik lett. A versenyzőket nagyobb erőbedobásra késztető sífutás napi legjobbja a húsz helyet javító, így végül tizenharmadik német Vinzenz Geiger lett.

Ki kell még térnem még Rydzek, valamint Akito Watabe eredményére: előbbi pocsék ugrását követően el sem indult sífutásban, így nullázott, utóbbi pedig csak huszadik lett.

 

Ez történt a lillehammeri első napon, de ne csüggedjetek, holnap ismét összecsapnak a sportág legjobbjai.

A futam végeredményét az alábbi linken találjátok.

A címlapkép forrás: Nordicmag.info

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s