Sima lengyel győzelemmel kezdődött el a Grand Prix Wisłan

Lengyelország csapata jóformán esélyt sem hagyott az ellenfeleknek a mai délután során, és végig magabiztos ugrásokkal megnyerte a hazai sáncon rendezett nyitóversenyt. Mögöttük a németek és a norvégok küzdöttek a dobogó másik két fokáért, végül előbbiek végeztek a 2., míg az északi csapat a 3. helyen.

Ha a Nyári Grand Prixről van szó, a lengyel csapat győzelmére itt Wisłan akár nagyobb összegben is lehetne fogadni, hiszen a házigazdák rendszerint erős formában, és általában a legerősebb csapatukkal szerepelnek itt, nem véletlen, hogy a megelőző 5 alkalomból 4-szer is nyerni tudtak. A Maciej Kot, Dawid Kubacki, Kamil Stoch, Piotr Zyła összeállításban versenyző fehér-vörösök ezúttal is hűek voltak az itteni hagyományaikhoz és miután a második ugrók után már ők vezettek, egyetlen pillanatra sem engedték ki a kezükből az első helyet. Végül pedig több, mint 70 pontot verve a többiekre simán nyerték a versenyt, ráadásul Stoch (135 m) és Zyła (136 m) révén a két leghosszabb ugrás is az övéké volt ezen a napon, ami a holnapi egyénire is sokat ígér.

pol2

A második helyért már szorosabb volt a küzdelem, itt a németek (Geiger, Leyhe, Wellinger, Freitag) mindössze 4 ponttal előzék meg a Tandét és Stjernent is nélkülöző norvégokat (Alexander Stöckl így Forfang és Johansson mellett két fiatalnak, Marius Lindviknek és Halvor Egner Granerudnek szavazott bizalmat).

A negyedik pozíciót a Prevc-testvérek nélkül felálló Szlovénia szerezte meg. Gorazd Bertoncelj csapata mögött a japánok szerezték meg az 5. helyet, másfél ponttal az egyelőre elég halovány osztrákok előtt, noha az új szövetségi kapitány, Andreas Felder lényegében a legjobbjait, Koflert, Schlierenzauer, Hayböcköt és Kraftot nevezte a csapatba. A svájciak Simon Ammann nélkül, de a kranji COC-versenyeken már remeklő Kilian Peierrel a csapatukban megszerezték a 7. helyet, míg a 8., utolsó pontszerő pozícó Csehországé lett.

Végeredmény

Hely Csapat Pontszám
1. Lengyelország 1073.3
2. Németország 1002.0
3. Norvégia 988.1
4. Szlovénia 945.4
5. Japán 924.9
6. Ausztria 923.4
7. Svájc 885.7
8. Csehország 806.1

 

Részletes eredmények

A hétvégi program Wisłan holnap 17:30-tól az egyéni versennyel folytatódik.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s