Katharina Althaus kezdte a legjobban az évadot Lillehammerben

A szezon első versenyhétvégéjén Lillehammer Triple néven egy háromversenyes mini-turnét rendeztek a szezonnyitó hétvégén a norvégok, amelyben hasonlóan a Négysáncversenyhez az egyes ugrások pontjait összeadva hirdettek győztest.

A sorozat pénteken a normálsáncon vette kezdetét, ahol Maren Lundby révén hazai siker született, Katharina Althaus lett a 2., Carina Vogt a 3., míg az utóbbi években a VK-ban egyeduralkodó Sara Takanashi éppen lecsúszva a dobogóról a 4. helyen végzett.

Szombaton Althaus visszavágott Lundbynek, ugyanis ezúttal ő nyert, míg Lundby második lett, a 3. helyet pedig Yuki Ito szerezte meg, Takanashinak pedig ismét a 4. hely jutott. Ezzel két verseny után 180-180 ponttal Althaus és Lundby holtversenyben vezették a VK-t, és természetesen a Lillehammer Triple összetettjében is ők voltak elöl, jobb pontjainak köszönhetően Lundby 4.9 ponttal vezetett Althaus előtt.

Vasárnap délelőtt a legjobb 30 ugró folytathatta a nagysáncon, ahol az első sorozatban Althaus nagy lépést tett a tornagyőzelem felé, ugyanis a nem túl jó szélviszonyok ellenére is 138.5 métert repült, ezzel 16 ponttal vezetett a 130 méterig jutó Lundby előtt. Takanashi a szélnek köszönhetően talán némi szerencsével, de ezúttal ott volt a harmadik helyen egy 137 méteres ugrással, megelőzve az ugyanekkorát ugró Carina Vogtot, aki azonban nem tudta megcsinálni a telemarkot az ugrás végén.

tak

A második sorozatban Lundby sokkal közelebb volt ugyan Althaushoz, de megállítania így sem sikerült a németet, aki egy 139.5 méteres ugrással biztosította be a győzelmét, míg a norvég egy 139 méteres kísérlettel lett második. A többiek közül egyedül Sara Takanashi tudott még legalább közelítőleg ekkorát, 136 métert ugrani, amiért a 3. hely lett a jutalma, mögötte Irina Ivvakumova (4.), Yuki Ito (5.), Carina Vogt (6.), Svenja Würth (7.), Ursa Bogataj (8.), Manuela Malsiner (9.) és Lea Lemare (10.) volt a további sorrend az első 10-ben.

Ezzel a Lillehammer Triple győztese is Althaus lett, aki a három versenyen 842.1 pontot szerzett, Lundby lett a második 823.1 ponttal és Takanashi ért fel még a dobogóra kereken 776 egységgel.

A VK összetettet szintén Althaus vezeti 280 ponttal a 260 pontos Lundby és a 160 pontos címvédő, Sara Takanashi előtt.

Lillehammer vasárnap

Lillehammer Triple

Világkupa összetett

Vörös Virág révén először a női VK története során magyar résztvevője is volt a hétvégének, a 18 éves kőszegi ugró ugyanis többször is tudott már pontot szerezni a Kontinentális Kupában, így kivívta az indulás jogát a legmagasabb kategóriájú versenyeken. Virág csütörtökön 57., szombaton pedig 58. helyen végzett a kvalifikáción, ezzel az 1. sorozatba nem sikerült bejutnia, csalódásra azonban így sincs okunk, hiszen az előzetesen megfogalmazott elvárás erre a hétvégére elsősorban a tapasztalatszerzés volt.

A nők VK-sorozata két hét múlva, december 16-17-én Hinterzartenben folytatódik.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s