Vörös Virág visszatérés előtt

Egy évvel ezelőtt sporttörténelmi magyar síugró sikerekről számolhattunk be, hiszen Vörös Virág remekelt és versenyeket nyert az Alpencup-sorozatban, majd néhány héten belül megszerezte első pontjait a Kontinentális Kupában is, kiharcolva ezzel az indulási jogot a Világkupa és a Nyári Grand Prix futamokra. A szép reményeket azonban jóidőre keresztülhúzta Virág tavaly szeptemberben elszenvedett keresztszalag-szakadása, így edzőjével, Molnár Lászlóval most egy évvel később készülnek bejárni a korábban már megálmodott utat a világ legjobbjai közé.

A legfontosabb, és egyben a legjobb hír, hogy Virág térde jól van, sőt köszönhetően annak, hogy a  rehabilitáció során nagy hangsúlyt fektettek a fizikai felkészülésre, talán még erősebb is, mint a sérülés előtt. Ennek köszönhetően az orvosok a műtét után előzetesen tervezett 8-9 hónapos szünetet követően zöld utat adtak a sáncon való edzéseknek, így a kőszegiek 18 éves ugrója már bőven túl van az első nyári ugrásain. Ezzel elméletileg annak sincsen akadálya, hogy versenyen is láthassuk Virágot, elsietni azonban érthető okokból nem szeretnének semmit, már csak azért sem, mert Virág egyelőre még a VK-ban használatosnál egyel kisebb, 80 méteres sáncokon gyakorolt.

Így a fokozatosság elve mentén valószínűleg a jövő hévégi (augusztus 12-13) Kárpátok Kupa versenyen kerülhet sor a visszatérésre Planicán (HS 82), ezek után pedig, ha minden jól alakul, képbe kerülhet a debütálás a legmagasabb szinten, szeptember 9-10-én a Nyári Grand Prix zárófutamain Chaikovskyban (HS 102).

A továbbiakra vonatkozóan szeptember közepére egy FIS-edzőtábort terveznek, majd szeptember végén a rasnovi FIS kupa verseny, illetve a kranji szlovén bajnokság kerülhet még képbe a (lányoknál sajnos elég szűkös) nyári versenynaptárból.

A téli szezonról ennek fényében még korai lenne bármit is megelőlegezni, ami biztos, a nők VK sorozata Lillehammerben rajtol december 1-én, jó lenne majd leírni: magyar résztvevővel.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s