Az egyéni után csapatban is a németeké az arany Planicán!

A csütörtöki egyéni után szombat kora délután a normálsáncos csapatversennyel folytatódott a női síugrók programja Planicán, ahol végül ismét a németek ünnepelhettek aranyérmet. Az ezüst az osztrák, míg a bronzérem a norvég csapat birtokába került.

Igazán szorosan alakult egyébként a küzdelem az érmekért, ugyanis az első sorozat után a négy legjobb nemzet, sorrendben Németország, Norvégia, Ausztria és Szlovénia is 10 ponton belül volt egymáshoz képest, és ott voltak még ötödikként a japánok is az éremesélyesek között.

A második sorozatban aztán végül az Anna Rupprecht, Luisa Görlich, Selina Freitag mellett az egyéni győztes Katharina Althaust is soraiban tudó német válogatott nem adta ki egy pillanatra sem a kezéből a vezetést, sőt, Althausnak befejező emberként már igazán nagyot sem kellett ugrania ahhoz, hogy biztosan meglegyen az aranyérem. Amiből egyébként Althausnak személyesen ez már az ötödik(!) volt világbajnokságról (ebből a negyedik csapatban).

A második helyért az osztrákok és a norvégok vívtak eközben egy többszöri oda-vissza előzéssel tarkított csatát. A Lundby-Kreuzer páros után Norvégia állt az ezüstérmes pozícióban, ám Julia Mühlbacher fordítani tudott Eirin Maria Kvandal ellenében, majd Thea Minyan Bjørseth ezután ismét felülmúlta Jacqueline Seifriedbergert, így a norvégok várták a 2. helyről az utolsó ugrásokat. Ott viszont a VK-éllovas Eva Pinkelnig egy 98 méteres ugrással hozta a formáját (amúgy egyéniben övé lett ma a legmagasabb pontszám), míg Anna Odine Strøm csak 95 méterig jutott, így végül az osztrákoké lett a fényesebbik medál, Norvégia pedig a 3. helyen zárta a napot.

A dobogósok mögött egyébként nem változott a sorrend, a házigazda szlovénok (4.) ugyan nem voltak túl messze, de végül nem sikerült érmet szerezniük, pedig a végén minden midegy alapon még egy beülőmódosítással is próbálkoztak Nika Kriznarral, akinek fél méter hiányzott ahhoz, hogy meglegyenek az ilyenkor járó pluszpontok, igaz, a végeredményen az sem változtatott volna. Japán zárt a 5. helyen, míg Kanada szerezte meg a 6. helyet, ezzel magukhoz képest kihozták a legtöbbet a versenyből, hiszen előrébb végezniük esélyük sem volt, a japánok mögött szakadéknyi, majd 100 pontos hátránnyal fejezték be a napot. A 7-8. helyen Franciaország és Kína zárt, míg az első sorozat végén két csapat, a lengyelek (9.) és az Annika Belshaw kizárása miatt csak három értékelt ugrást jegyző Egyesült Államok (10.) búcsúzott.

A hivatalos eredménylista

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s