Az osztrák Jan Hörl élete első VK győzelmét ünnepelhette Wislában

Jan Hörl pályafutása első világkupa-győzelmét aratta  Wislában, Marius Lindvik a dobogó második, Stefan Kraft pedig a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Jan Hörl várakozhatott a legelőkelőbb helyről az első sorozatban bemutatott ugrása után. Az osztrák 121 métert ugrott és 0,3 ponttal előzte meg a 120 métert ugró Stefan Kraftot, egy ponttal pedig Marius Lindviket (122 m). Cene Prevc (121 m) a negyedik, Markus Eisenbichler (120,5 m) az ötödik, Junshiro Kobayashi (119,5 m) pedig a hatodik helyen várta a folytatást.

Az első tízben még Karl Geiger (117 m), Johann Andre Forfang (118,5 m, Kamil Stoch (117 m) és Pius Paschke (119 m) várakozott.

Halvor Egner Granerudnak nem sikerült bejutnia a döntőbe, 102,5 méteres ugrásával a negyvennyolcadik helyen végzett.

Az első sorozat eredménye

A második sorozatban Jan Hörl 128 méteren landolt és ezzel meg is szerezte pályafutása első VK-győzelmét. Marius Lindvik (124 m) egy pozíciót javítva a második helyet szerezte meg. Stefan Kraft (123 m) állhatott a dobogó legalsó fokára. Karl Geiger (123 m) a negyedik, Markus Eisenbichler (119,5 m) az ötödik, Cene Prevc (116,5 m) pedig a hatodik helyen végzett.

A vasárnapi, wisłai versenyen a legjobb tízet Pius Paschke (120,5 m), Lovro Kos (128 m), Killian Peier (129 m) és (128,5 m) zárták.

A lengyel ugrók meglehetősen gyenge teljesítményt nyújtottak hazájukban. Kamil Stoch végül a tizenegyedik helyet szerezte meg. A Piotr Żyła (116 m) huszonötödik lett, közvetlenül mögötte Aleksander Zniszczoł (115,5 m) végzett.

A VK idei eddigi versenyein öt különböző versenyző nyert, utoljára ilyen rotáció 25 éve volt a dobogó legfelső fokán.

A következő versenyt egy hét múlva, december 11-12-én rendezik a klingenthali Vogtland Arénában (HS140).

Végeredmény

VK összetett

Nemzetek Kupája

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s