Ryoyu Kobayashi uralta a nyári GP utolsó versenyét Klingenthalban

Ryoyu Kobayashi magabiztosan nyerte a nyári GP utolsó versenyét a klingenthali Vogtland Arénában. Mögötte a GP összetettjének győztese, Halvor Egner Granderud végzett. A harmadik helyezést pedig Johann Andre Forfang szerezte meg. Negyedik helyen a GP összetett második helyezettje, Dawid Kubacki végzett.

Ryoyu Kobayashi 138 és 140 méteres ugrásokkal biztosította be győzelmét az idei nyári Grand Prix utolsó versenyén. Klingenthalban a japán 283,8 pontot ért el és ezzel fölényesen győzött az összesített győztessel, Halvor Egner Graneruddal szemben, aki 129 és 140 métert ugrott (259,7 p.). Harmadik a szintén norvég Johann Andre Forfang (134,5 és 135 méter; 254 pont) lett. Kobayashi ezzel a győzelemmel az ötödik Grand Prix győzelmét ünnepelhette, nyáron utoljára 2019-ben, Hakubában állhatott a dobogó tetején.

Az első sorozatban Ryoyu Kobayashi túlszárnyalta riválisait. A japán 138 méteren landolt és honfitársát, Yukiya Satot (131,5 m) előzte meg, harmadikként Johann Andre Forfang (134,5 m) várhatta a folytatást. Mögöttük Danil Sandreev (133 m), Viktor Polasek (132,5 m) és Gregor Deschwanden (133 m) várakoztak.

Dawid Kubacki (131 m) a hetedik helyen állt, az első tízbe még Halvor Egner Granerud (129 m), Anze Lanisek (129,5 m) és Daniel Andre Tande (129 m) fért be.

Az első sorozat eredménye

A döntőben Ryoyu Kobayashi egy 140 méteres ugrással megtartotta fölényét. A japán 24,1 ponttal győzte le Halvor Egner Granerudot (140 m). A dobogó legalacsonyabb fokára pedig Johann Andre Forfang (135 m) állhatott fel. Dawid Kubacki (132 m) a negyedik, Constantin Schmid (134,5 m) az ötödik, Anze Lanisek (131,5 m) pedig a hatodik lett.

A verseny első tíz helyezettjét Yukiya Sato (132 m), Karl Geiger (136 m), Marius Lindvik (133,5 m) és Gregor Deschwanden (130 m) zárta.

Az osztrák csapat számára nem sikerült jól a klingenthali verseny. Miután Stefan Kraftot a tegnapi selejtezőben kizárták, ma Philipp Aschenwald és Mika Schwann jutott erre a sorsra a felszerelésük ellenőrzésen. Michael Hayböck hátproblémák miatt kényszerült kiihagyni a versenyt, így Markus Schiffner harmincadik helyezése volt a legjobb osztrák eredmény.

A klingenthali verseny volt a nyári Grand Prix utolsó állomása. Az összetett győztese Halvor Egner Granerud lett, megelőzve Dawid Kubackit és Jan Hörlt.

A nyári szezont követően Halvor Egner Granerud és Ryoyu Kobayashi a világkupa legnagyobb esélyesei. Mindkét versenyző fantasztikus formában van, tehát aki a közelgő szezonban nyerni akar annak mind Kobayashit, mind Granerudot le kell győznie.

A Nyári Nemzetek Kupájában a norvégok bizonyultak a legjobbnak az osztrákok és a lengyelek előtt.

A Világkupa-szezonra már kevesebb, mint két hónapot kell várni, hiszen a téli szezon november 20-21-én, Nyizsnyij Tagilban veszi kezdetét.

Részletes eredmények

Nyári Grand Prix végeredmény

Nemzetek kupája

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s