Mitja Oraničcsal folytaja a felkészülést Vörös Virág

A szűk egy hónappal ezelőtt váratlanul a cseh válogatotthoz igazoló Vasja Bajc helyett a 35 esztendős Mitja Oranič irányítja majd a jövőben Vörös Virág felkészülését. Az ugyancsak szlovén szakember versenyzőként északi összetettben két olimpián is szerepelt, vezetőedzője volt a szlovén északi összetett válogatottnak, emellett pedig számos sikeres síugró felkészülését segítette.

A Magyar Sí Szövetség ma saját honlapján osztotta meg a hírt, miszerint megtalálták a május elején távozó Vasja Bajc utódját Mitja Oranič személyében. A 35 éves tréner korábban dolgozott északi összetett versenyzőkkel és síugrókkal is, irányított utánpótláskorú- és felnőtt versenyzőket egyaránt. Vezetőedzőként is tevékenykedett a szlovén válogatottban, míg legutóbb a legjobb szlovén síugrók munkáját segítette. Versenyzői pályafutása alatt a szlovén válogatott tagjaként részt vett a 2010-es és a 2014-es téli olimpián, míg legjobb világkupás eredményét (4. helyezés) a finnországi Kuusamoban szerezte csapatban.

Ahogy a síszövetség közleményéből kiderül, Vörös Virág, akinek idei felkészülését volt edzője távozása mellett koronavírus-fertőzése is nehezítette, szerdán személyesen is találkozott új trénerével. Az első megbeszélés az edzésterv egyeztetéséről és a célok meghatározásáról szólt.

„A COVID után szépen fokozatosan megkezdtem az edzésmunkát. Egyelőre jól bírom, és remélem így is marad. Mitját fiatal, lendületes edzőnek találom, és nagyon várom már a közös munkát” – nyilatkozta Vörös Virág, akinek legfontosabb célja az olimpiai kvóta megszerzése a 2022-es pekingi téli játékokra.

Világkupás síugrónk korábbi edzője május elején kérte szerződése megszüntetését. Vasja Bajc, akivel négy éven keresztül dolgozott, a cseh válogatottnál folytatja. De közreműködött abban, hogy volt versenyzője és a síszövetség mielőbb megtalálja utódját.

“A Magyar Sí Szövetség egy energikus, fiatal, ugyanakkor tapasztalt edzőt szerződtetett. Mitja Oranic-ot egy jó mentalitású, céltudatos szakemberként ismertük meg, aki, meglátásunk szerint jól passzol majd Vörös Virág egyéniségéhez. Sikeres munkát kívánunk nekik a közös munkához” – nyilatkozta Petrahn Barbara, a Magyar Sí Szövetség főtitkára.

A szlovén szakember tervei szerint szerepet vállal a kőszegi utánpótlás csapat fejlesztésében is, de elsősorban Vörös Virág eredményes szereplésére koncentrál.

Forrás: Magyar Sí Szövetség, skihungary.hu, Borítókép: Hungarian Ski Association – facebook

Mitja Oraničcsal folytaja a felkészülést Vörös Virág” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s