Ester Ledecká nyolc nap alatt két sportban világkupa győztes!

Ester Ledecká ismét félelmetes menetet előhúzva, egy héttel snowboard győzelmét követően ezúttal szuper-G-ben szerzett világkupa győzelmet. A szám olimpiai bajnoka Corinne Sutert előzte meg, aki a hétvégi három versenyen háromszor állt dobogóra. Federica Brignone az összetett szempontjából fontos harmadik helyet szerzett.

Német edző tűzte pálya várt a hölgyekre vasárnap Val d’Isère-ben. Igen technikás tűzéssel kellett megküzdenie a világ legjobb szuper-G sízőinek. Az idő kifogástalan volt, így minden adott volt ahhoz, hogy a hétvége zárásaként is fair körülmények közt zajló, remek versenyt láthassunk.

Elena Curtoni (8.) síelhetett elsőként a pályán. Egy igen korrekt menettel szolgáltatott alapidőt. Priska Nufer (16.) és Ragnhild Mowinckel (13.) jelentős hibákat vétett, így egyikőjük sem jelentett komoly fenyegetést Curtoni idejére. Francesca Marsaglia (16.)sokkal kevesebb hibával, de lassabban síelt, mint az előző két lány, ami a pálya lapos alsó szakaszán jelentős hátrányt jelentett. Lara Gut-Behrami (5.) remek alsó szakasszal vette át a vezetést.

Ester Ledecká (1.) rendkívül agresszívan síelt, már fent hatalmas előnyt gyűjtött, amit alul sem adott el. Egyértelműen a gyorsaságot részesítette előnyben a szép ívekkel szemben, viszont rontást nem láthattunk tőle. A cseh lány menetét egyből be is tudtuk lőni, mekkora eséllyel jelenthet ez dobogót. Corinne Suter (2.) következett, aki kissé jobban próbált az ideális íven maradni, de a tempója neki is megvolt. Végig szoros meccsben volt a cseh sízővel, de három századdal végül mögé szorult.

Michelle Gisin (9.) révén az eddigi tűzijáték megszakadt. Nem volt rossz menet, de a dobogóért ma visszafogottan nem lehetett harcban lenni. Federica Brignone (3.) egy gyors, de precíz menettel fért fel az aktuális dobogó legalsó fokára. Petra Vlhová (6.) korrekt versenyt teljesített, nem sokkal maradt el Guttól sem.

Stephanie Venier (25.) rögtön két nagy késéssel kezdett, amivel a remény egy jobb eredményre rögtön el is szállt. Mirjam Puchner (38.) és Nina Ortlieb (20.) hasonlóan gyengén jött, mint imént honfitársuk. A trió aktuálisan az utolsó három helyet foglalta el. Tiffany Gauthier (12.) révén ismét egy korrekt menetet láthattunk, bár hibáktól az övé sem volt mentes.

Sofia Goggia (7.) hasonlóan bevállalós próbált lenni, mint Ledecká, de felül nagy hibákat vétett, így gyűjtött hátrányát pedig nem tudott érdemben lefaragni a pálya hátralévő részén. Tamara Tippler (14.) korrekten kezdett, így legalább eddig betliző honfitársaitól pozitív irányban tudott elszakadbni. Marta Bassino (4.) a felső szakaszon remek íveket választott, az alsó szakaszon viszont lelassult, így végül lemaradt a dobogóról.

Ester Ledecka gewinnt erstmals ein Super-G-Weltcuprennen
forrás: diepresse.com

A tegnapi lesikló 4. helyet követően Kajsa Vickhoff Lie (10.) ismét jól csúsztatta léceit a pályán. Újabb top10-zel bővítette eredménylistáját. Joana Hählen (29.) sokat hibázva síelt, míg Ilka Štuhec (15.) magához képest korrekt szuper-G-t teljesített, ezzel lezárva a világranglista legjobb 20 sízőjének sorát.

A folytatásban 10-en voltak még hátra legjobb harmincból, de közülük mindössze hatan szereztek csak pontot. Tessa Worley (22.) menete mindenképp kiemelendő, neki két szektor után még a top10-re is esélye volt, utána viszont lelassult. Rajta kívül pontot szerzett Marie-Michele Gagnon (19.), Kira Weidle (23.), Ricarda Haaser (26.), Laura Pirovano (27.) és Jasmine Flury (29.).

forrás: blick.ch

Harminc feletti rajtszámmal a 21 éves amerikai Keely Cashman (10.) teljesített a legjobban. Az elmúlt két napban már túl volt karrierje első két pontszerzésén, most pedig egyből az első top10-es eredményét is feljegyezhette. A legmagasabb rajtszámmal, 40-essel az óriás-műlesiklásban rendre brillírozó Alice Robinson (21.) jött be pontszerzőnek. Második próbálkozásra sikerült a gyorsabb számban is pontot szereznie. Pontot szerzett még Jasmina Suter (18.), Ariane Rädler (33.) és Verena Gasslitter (28.).

Ester Ledecká múlt szombaton még Cortinán snowboardban nyert versenyt, a hétvégi két lesiklás alatt pedig visszarázódott annyira, hogy már alpesi síben is újabb futamgyőzelmet szerzett. A szám 2018-as olimpiai bajnoka eddig inkább lesiklásban szerepelt jól, világkupában nemcsak első szuper-G győzelmét, de dobogóját is most szerezte. Tavalyi Lake Louise-i győzelmét követően sikerült ismét nyernie. Az idei első szuper-G megnyerésével természetesen a szakági világkupát is vezeti. Corinne Suter ott folytatja gyors számokban, ahol tavaly abbahagyta. A hétvégén mindhárom versenyen dobogóra tudott állni. Federica Brignone két óriásban szerzett dobogója után most harmadszor állhatott idén dobogóra, a győzelem azonban még várat magára.

A hölgyek karácsony előtt már nem versenyeznek, a hagyományos, karácsony és újév közötti osztrák versenyek következnek majd. Páros év van, így ezúttal Semmering ad majd otthont egy-egy szlalomnak és óriásnak.

Borítókép forrása: france24.com

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s