A sasok újra repülnek: a lengyel síugrók uralták a Nyári Grand Prix kezdetét

Hat hónap telt el azóta, hogy a világkupa szezon olyan hirtelen befejeződött Norvégiában, azonban a mai napon végre újra kezdetét vette a férfi síugrók számára is a versenyszezon a lengyelországi Wisłán.

A pénteki prológot a hazai Kamil Stoch nyerte, a második helyen a szintén hazai színekben versenyző Dawid Kubacki (131 m), a harmadik helyen pedig az osztrák Philipp Aschenwald (126,5 m) végzett.

A koronavírus ellenére a szervezők a hatóságok jóváhagyását kapták arra, hogy a hétvégét szurkolók előtt rendezzék meg, azonban csak napi 999 nézővel. A fertőzés kockázatának csökkentése érdekében üvegfalat állítottak a sánc szélére, ezzel elkülönítve a rajongókat a versenyzőktől.

Kvalifikáció megrendezésére nem volt szükség a versenyek lebonyolításához, hiszen a hétvégére nevezettek száma nem érte el az ötven főt, mivel néhány csapat – a jelenlegi korlátozások miatt – nem utazhatott Lengyelországba. A szervezők emiatt úgy döntöttek, hogy a szokásos kvalifikáció helyett egy prológot rendeznek, amelyen az indulók az úgynevezett TVP Sport-kupáért versenyeznek.

A a prológ előtt az edzéseken is a lengyel duó dominált, az első edzést Dawid Kubacki, a másodikat pedig Kamil Stoch nyerte. Azonban a prológon háromszoros olimpiai bajnok, Kamil Stoch egy 133,5 méteres ugrással diadalmaskodott, így ő vihette haza a TVP Sport Kupát. A második helyen Dawid Kubacki 4,3 ponttal maradt el a csapattársától. Őket az osztrák Philipp Aschenwald (126,5 m), a szlovén Jan Bombek (128,5 m) és a lengyel Piotr Zyła (125,0 m) követték.

A szlovénok versenyzői közül Peter Prevc 125,5 méterrel a hatodik, míg Timi Zajc 135,5 méterrel a nyolcadik helyig ugrott. A második legeredményesebb osztrák versenyző, Daniel Huber a kilencedik helyen végzett.

A németek mindössze négy, a norvégok pedig három versenyzővel utaztak Lengylországba. Így nem meglepő, hogy a németek legjobbja Martin Hamman a tizedik, a legjobb norvég Sander Vossan Eriksen pedig csak a tizenkettedik helyen végeztek.

A nem megfelelő ruházat miatt az osztrák Peter Resinger nem indulhatott a prológon, azonban a szombati versenyen már részt vehet.

A wisłai programban két egyéni verseny – egy szombati és egy vasárnapi verseny – szerepel. A koronavírus járvány miatt a többi helyszínt törölték a naptárból, így eddig hivatalosan ez az egyetlen nyári versenyhétvégéje a fiúknak.

A prológ eredményei

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s