Itt vannak az előzetes naptárak: augusztusi Grand Prix-rajt és decemberi sírepülő vébé jöhet a síugróknál

Egy online konferencia keretében elkészítette a Nemzetközi Síszövetség síugró szakbizottsága a 2020/21-es idény előzetes naptárait, amelyekben későnyári-őszi Grand Prixvel, decemberi sírepülő vébével, de ezzel együtt egy nagyjából teljesnek mondható naptárral terveznek.

Egyelőre viszonylag optimista a Nemzetközi Síszövetség a koronavírus-járvány lefolyásával kapcsolatban – legalábbis ez derül ki a mai napon közzétett előzetes versenynaptárakból, ugyanis bár nyáron egy eltolt kezdéssel, de lényegében teljes Grand Prix és Világkupa-programot terveznek lebonyolítani a szervezők.

Az időbeli közelség miatt előzetesen a nyári versenyek mellett volt nagyobb a kérdőjel, hiszen azt már korábban tudni lehetett, hogy a júliusra tervezett wisłai versenyeket nem vagy csak később rendezik majd meg. Miután a korábbi tervek szerint a lengyelek után következő kazahok is későbbi időpontot kaptak, így végül is augusztus 7-8-án Courchevelben rajtolhat majd a nyári szezon, majd Wisła, Kazahsztán (egyelőre meg nem nevezett helyszínnel, vélhetően Scsucsinyszk vagy Almaty lesz a rendező), Csajkovszki, Hinzenbach és Klingenthal szerepel a menetrendben a férfiaknál, míg a nőknek Couchevel mellett Frenstatban, Csajkovszkiban és Klingenthalban rendeznek majd versenyeket.

A hagyományosabb helyszínek közül idén kimarad Hinterzarten és Einsiedeln is, ugyanakkor ez nem elsősorban a járvány számlájára írható, már a korábbi tervekben is így szerepelt.

Nyári Grand Prix 2020 – előzetes naptár

Ami a Világkupát illeti, a férfiak szezonja a hagyományos november végi időpontban kezdődhet majd Wisłan, itt az egyetlen igazi érdekességet a márciusban elhalasztott, és így december 10-13. között megrendezendő planicai sírepülő világbajnokság jelenti, ami mindössze a negyedik hétvége lesz majd a szezonban és az első alkalom, hogy a szezonban ilyen korán rendeznek sírepülő versenyeket. A programban új helyszínként megjelent Zhangjuakou (Peking) is, ahol már a 2022-es olimpiára készülnek, bent maradt a tavaly debütáló barcarozsnyói verseny. Az oberstdorfi északisí világbajnokságot február és március fordulóján rendezik, míg az évad a Raw Airrel és egy újabb (immár a VK-ba beleszámító) planicai hétvégével zárul.

Világkupa 2020/21, férfiak – előzetes naptár

A női világkupa-sorozatban több megerősítetlen helyszín is van még, ami azonban biztosnak látszik, hogy szokás szerint ismét Lillehammerben kezdődik az évad. Ezt követően karácsony előtt van még egy kiadó hely naptárban ami eredetileg Titisee-Neustadté lehetett volna egy a férfiakkal közös hétvégén, ám mivel ezt a versenyt áthelyezték, hogy helyet csináljanak a sírepülő vébének, így ez az időpont egyelőre üresen maradt. Természetesen itt is szerepel a programban az új oimiai sánc Kínában, az idényt pedig ezúttal is a Raw Air és a Blue Bird Tour zárja.

Világkupa 2020/21, nők – előzetes naptár

A fenti naptárak hangsúlyozottan előzetesek, a hivatalos menetrendet körülbelül egy hónap múlva, május 18-án, a FIS-kongresszus helyett tervezett újabb online ülés után tervez kiadni a szövetség.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s