A csapatsprint is a németeké

Eric Frenzel megszerezte pályafutása hetedik világbajnoki címét.


Tőlük szokatlan, visszafogott évad ellenére a német északi összetett-válogatott nem ismer lehetetlent. Eric Frenzel egyéni sikerét követően a csapatsprintben (két nagysáncos síugrás, majd 2×7,5 km-es sífutás) sem talált legyőzőre a fekete-piros-sárga nemzeti kettős.
Frenzel ezúttal Fabian Riesslét kapta társul, ami főleg annak volt köszönhető, hogy a két évvel ezelőtti vb hőse, Johannes Rydzek bizonytalan síugróformát mutat.

Forrás Südkurier Online

A nagysánc ezúttal is szerencsét hozott a 30 éves Frenzelnek (130 méteres repülés), de fiatalabb társa (128,5 méter) sem akart adós maradni a jó eredménnyel: a kiegyensúlyozott, átlag feletti ugrások pedig kikövezték az utat az újabb aranyérem felé.

A 15 km-es sífutásban a japánok mindösszesen nyolc másodperccel indultak Frenzelék mögött, az osztrákok huszonkettő, a norvégok huszonnyolc másodperc hátránnyal vágtak neki a távnak.
Ezen információk és a formaidőzítés ismeretében szinte biztosnak tűnt a német siker. A riválisok nagy csatát vívtak egymással, de csak a dobogó alsó két fokáért. A tíz kör utolsó harmadában némileg csökkent az éllovas előnye, köszönhetően az osztrák Bernard Gruber által diktált húzós tempónak, de ezzel is csak azt érte el, hogy a japánok elvesztették a csatlakozást az érmek felé.

52668769_379570855929792_1071157726861590528_n

Riessle volt a befutó ember, és láthatóan alaposan kifutotta magát – a célba érkezést követően azonnal összeesett. Végül Jarl Magnus Riiber lehajrázta Grubert, vagyis az északiak újabb éremmel gazdagodtak.

A németek aranynapját aztán a síugrók csapatsikere tette teljessé, így mindösszesen egyetlen arannyal maradnak el az éremtáblázaton a sífutó számokban taroló norvégoktól.

A futam végeredménye

A címlapon szereplő kép forrása sport1.de

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s