Maren Lundby Hinzenbachban sem talált legyőzőre

Akárcsak a múlt héten Barcarozsnyón, Hinzenbachban is duplázni tudott Maren Lundby, a norvég klasszis ezzel sorozatban már ötödik győzelménél tart és megerősítette vezetését az összetettben.

Lundby a szombati versenyen már az első sorozatban magához ragadta a kezdeményezést ugyanis egy 86 méteres ugrásnak köszönhetően vezetett, majd a második körben is ugyanekkorát ugrott, és simán, majd’ 13 pontos előnnyel nyerte a versenyt. A norvég mögött Juliane Seyfarth (84,5/79,5 m) végzett a második helyen, míg a VK-t egészen a legutóbbi, barcarozsnyói versenyig vezető – jelenleg összetett második – Katharina Althaus (81,5/79 m) lett a harmadik. A dobogóról éppen csak lamardt ezúttal Sara Takanashi (83,5/79 m 4.), míg az 5-6. helyen Nika Kriznar és Carina Vogt osztozott.

A szombati verseny eredménye

A vasárnapi verseny sok tekintetben hasonló forgatókönyv szerint zajlott, hiszen Maren Lundby (90/88,5 m) ismét mindkét sorozatban a legjobb tudott lenni, ezzel sorozatban már ötödik győzelmét szerezte meg. Az “ezüstérem” ezúttal Sara Takanashié (88/89 m) lett, akit egy újabb harmadik helyet elkönyvelő Katharina Althaus (89/87,5 m) követett. Juliane Seyfarth (84,5/90 m) ezúttal negyedik lett, megelőzve Chiara Hölzlt (86,5/87 m), aki ötödik helyével a hétvége legjobb eredményét szállította a hazaiaknak, míg az első hatot Carina Vogt (86,5/85,5 m) egészítette ki.

A vasárnapi verseny eredménye

Hogy osztrák szempontból viszonylag visszafogottan sikerült a hétvége az részben annak is köszönhető, hogy Daniela Iraschko-Stolz betegséggel és térdproblémákkal küzd a napokban, ráadásul pénteken meglepetésre kiesett a kvaliban, ezek után vasárnap pedig már nem is indult.

VK összetett

HelyVersenyzőOrszágPontszám
1.Maren LUNDBY988
2.Katharina ALTHAUS867
3.Juliane SEYFARTH641
4.Sara TAKANASHI626
5.Daniela IRASCHKO-STOLZ501
6.Carina VOGT477
7.Eva PINKELNIG433
8.Nika KRIZNAR422
9.Anna Odine STRØM418
10.Lidija JAKOVLEVA399

Részletes eredmények

A hétvégén Vörös Virágért is szoríthattunk, akinek nem volt könnyű dolga, hiszen a kvalifikációban 65 ugró pályázott a 40 bejutó helyre. Virágnak a továbbjutás sajnos nem sikerült, de a helyállás igen, pénteken egy 68 méteres ugrással 54., vasárnap egy 66,5 méteres kísérlettel 56. lett. Saját beszámolója szerint egyébként a technikája pozitív irányba mozdult el az elmúlt napokban, úgyhogy reménykedhetünk egy jó folytatásban.

Borítókép: NTB, Hopplandslaget Facebook

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s