Schmidhofer idei parádéja Garmischban is folytatódott, Goggia dobogóval tért vissza

Folytatódott Garmisch-Partenkirchenben is az osztrák lesiklónők remeklése, Nicole Schmidhofer bajnoki teljesítménnyel utasította maga mögé a mai Szuper-G-n a nagy visszatérő Sofia Goggiát, aki igazolta, helyesen várt ki, míg 100 százalékos állapotba nem kerül. A dobogó harmadik fokára a szakág korábbi bajnoka, Lara Gut-Behrami állhatott fel, megelőzve Brignonét, Miradolit és Corinne Sutert.


Garmisch-Partenkirchenben is átírta az előre tervezett forgatókönyvet az időjárás. Azt már napok óta lehetett tudni, hogy megcserélték a lesiklás és a Szuper-G időpontját, a rövidebbik számban csapnak össze először a lányok. A hózápor miatt aztán a kezdési időpont is csúszott másfél órát, fél 12-kor azért elrajtolhatott végre a mezőny.

A mezőny, melyből hiányzott két amerikai sztár. Lindsey Vonn cortinai visszatérése tiszavirágéletűnek bizonyult. Az ORF-nek adott interjújában fájdalmairól beszélt, majd könnybe lábadó szemekkel az azonnali visszavonulásról beszélt. Ezt utóbb nem erősítette meg, kiutazott Garmisch-Partenkircenbe, ám az első edzést megelőzően visszalépett a további küzdelmektől. A három győzelmével a szakágit vezető Mikaela Shiffrin ki sem utazott Bajorországba, a szlovéniai technikai hétvégére, majd a világbajnokságra készül inkább. Megteheti, első helyét ma nem veszélyeztette senki. Nagy visszatérőként köszönthettük viszont Sofia Goggiát, az olasz lány első métereit teljesítette a héten.

Forrás: OÖN

Jasmine Flury (17.) vagány sízéssel nyitotta a menetek sorát, amit egész korrekt íveken végig is vitt. A célegyenest megelőző éles kanyarról azonban lecsúszott, emiatt joggal volt elégedetlen. Viszonyítási alapnak jót tett a honfitárs Joana Hählen (16.) csúszása. Ő sem ment tisztán, volt egy kemény pillanata is, mélyről kellett nagyot mentenie. A végét viszont szebben megoldotta, így pár századdal élre tudott állni.

Forrás: Luzerner Zeitung

Giovanni Feltrin személyében olasz edző állította össze a pályát, így különösen fontos volt látni, mire lesz képes rajta Elena Curtoni (26.). Nos, egy rontást kivéve egész szépen lement, más kérdés, hogy az a baki komolyra sikerült, otthagyott jó fél másodpercet. Corinne Suter (6.) teljesítménye azért egyértelmű szintlépés volt az előzőekhez képest. Úgy osztott ki 6 tizedet a Hählennek, hogy a záró kanyarokban igencsak lecsúszott az ideális ívről. Egyszerűen sokkal gyorsabb volt, jóval többet vállalt társainál.

Forrás: ORF

A zárás miatt a dobogó közeli eredményről mindazonáltal lemondhatott, jól megmutatta ezt Ragnhild Mowinckel (7.). A norvég pár tizednyi hátrányból is csaknem visszahozta a maga javára kettejük párharcát. Sofia Goggia (6.) pedig már nem kegyelmezett. Már Suter erősebbik szektoraiban is zöldült az eredményjelző, s minthogy mesteri íven fordult a célegyenes felé, nem ért senkit váratlanul, hogy bő 6 tizeddel odavert a svájcinak.

3527711543349316.jpg
Forrás: Watson

Fönt ugyanakkor még óvatosabbnak bizonyult, jól jelezte ezt Lara Gut-Behrami (3.) menete Fent jó negyed másodperccel még jobban járt, de a záró szektorra már hátrányból fordulhatott. Nem rontott nagyot, így szorosan követte az olaszt. Idei egyik legjobb lesiklását láthattuk. Nadia Fanchini (11.) nem igazán rúgott labdába, mivel túl sok élt használt, de a pontossággal is akadtak problémái. Tina Weirather (8.) nyitánya jól (Vö. Gut) sikerült, s a folytatással sem volt igazán gond, kivéve a legvégét. Az alacsony végtempó leszorította az aktuális dobogóról. Érthetően nem repesett az örömtől. Az első tízest Francesca Marsaglia (10.) zárta. Az ő vesztét is az a bizonyos éles kanyar okozta a végén. Úgy kapott majdnem egy teljes szekundumot a végén, hogy addig még a kettős olasz vezetés is benne lógott a levegőben.

Reklámszünet nélkül azonnal leengedték Michelle Gisint. A rajt után nem sokkal elhelyezett időmérési pontnál ő is felettébb jól állt, de a lejtő érdemi részén nem találta magát. A célt megelőző kanyarra már késve érkezett, nem tudott bent maradni. Ester Ledecká kegyetlenül bekezdett, mint szokott, a pálya felénél már csaknem 3 tizeddel állt jobban. A folytatásban viszont egymást érték a rosszul vett kanyarok, a késedelem pedig kieséshez vezetett. A klasszikus hiba történt, kilőtte támaszlábát a másik lécével.

Forrás: AM 1070 The Answer

Ilka Štuhec (22.) startja félelmetesre sikerült, a lejtő java részén ugyanakkor váratlanul gyengén teljesített. Rendre rossz íveket húzott, sokat fékezett, tehát gyatra napot zárt. Tamara Tippler (21.) szintúgy nem tudta felvenni a versenyt Goggia erényeivel, a sok kockázat több kanyarban megbosszulta magát. Nicole Schmidhofer (1.) egy egészen frenetikus középső résszel csökkentette az olasz lány visszatérésének csodafaktorát. Nem kevesebb, mint hét tizedet vert rá a pálya kétharmadáig, így még bele is fért, hogy a végén két kanyart is igencsak neccesen tudott csak bevenni. 23 század maradt előnyéből, vagyis verhetetlen időről még mindig nem beszélhettünk.

Stephanie Venier (13.) meglepően szorosan tartotta honfitársát, a célra fordítót megelőzően viszont nagyon mélyre került, már az bravúr volt, hogy egyáltalán be tudott fordulni. Viktoria Rebensburg, a hazaiak kedvence hamar befejezte szereplését. Az apró ugrató után rosszul fogott talajt, fél lábbal már nem tudott kék vonalon belül maradni. Cornelia Hütter (18.) végig bizonytalan íveket húzott, nem termett ma több számára a középmezőnynél. Veszélyes pillanata neki is akadt lejtmenet. Federica Brignone (4.) szép stílusban, de az osztrákétól szemel láthatóan elmaradó tempóban teljesítette a pályát. A végén faragott kicsit, de Guttól, vagyis a dobogó aljától egy kevéssel így is elmaradt. Az élboly zárásaként Ramona Siebenhofer (20.), vagyis a Cortinán duplázó osztrák következett. Erősen kezdett, majd egy kényszerű fékezéssel elszálltak esélyei, készülhetett a holnapi lesiklásra.

Forrás: L’Équipe

Röpke reklámszünetet azért beütemeztek ekkor az illetékesek. A folytatásban Romane Miradoli (5.) ment egy élvonalbeli pályát, a pálya feléig úgy tűnt, talán még a dobogó is összejöhet neki. Laurenne Ross (14.) valamivel rosszabbul állt, de a franciához hasonlóan elrontotta a záró kanyarokat. Nicol Delagónál (27.) nem lehetett feljegyezni kimondottan rosszul sikerült szektort, ő végig elmaradt a várakozásoktól. Nem úgy Kajsa Vickhoff Lie (15.), az idén berobbant norvég lány újabb lépést tett az alacsonyabb rajtszámok felé. Marie-Michéle Gagnon (34.) egy ormótlan kanyarvétellel elintézte futamát, míg ő a legelején, Christina Ager (25.) a záró kanyarokat rontotta el irgalmatlanul. Kár, mert az osztrák addigi szintén harcban volt a pódiumért. Valérie Grenier nagyon akart, nagyon küzdött, de egy késéssorozatból nem tudott zöld ágra vergődni. Riccarda Haaser a vb-indulás jegyében mindent beleadott, mégsem jutott sokáig. Úgy tűnt, mintha elfeledte volna, milyen irányba tűzte a nyomvonalat a tréner. Lisa Hörnblad (19.) elsőkén rajtolhatott harmincon belüli rajtszámmal, aminek jogosságát egy korrekt menettel igazolta. Egy svájci, Priska Nufer (28.) zárta le az első harmincast, rendezettnek épp nem nevezhető menetével csupán Gagnont tudta megelőzni a célba érkezők közül.

Forrás: St. Louis Post Dispatch

Harmincon túl felemásan szerepeltek az osztrákok, mert míg Nina Ortlieb (30.) éppen megragadt a pontzónában, Ariane Rädler (12.) újabb bravúros menettel jelezte részvételi szándékát a vb-n. Még nagyobbat szólt Marta Bassino (9.) menete, az olasz óriás-műlesikló helyenként a legjobbakkal is képes volt felvenni az iramot. A továbbiakban még Mirjam Puchner (23.), Laura Gauche (24.) és Alice Merryweather (29.) csusszant be a pontszerzők közé. A többség túlvállalta magát, sok volt a kiesés, súlyosnak tűnő balesetet információink szerint csak a 44-es rajtszámmal bukott svájci Luana Flütsch szenvedett. Köztük volt Wenig, Pfister és Weidle is, s minthogy Dorsch (37.) és Hronek (31.) nem volt eléggé gyors, a németek szégyenszemre pont nélkül zárták első versenynapjukat.

Részletes eredménysor, statisztika

tabella1.png

Forrás: Rai Sport

Nicole Schmidhofer harmadik győzelmét aratta a Világkupában, az összest ebben a szezonban. Szuper-G-ben két második és két harmadik helyezés után most először végzett az élen. Legalábbis a VK- sorozatban, ő ugyanis a szám regnáló világbajnoknője. Sofia Goggia 23. alkalommal végzett dobogós helyen, mint már sokszor leírtuk, idén még nem versenyzett a VK-ban. Lara Gut-Behrami már 47 dobogónál tart, ez volt idén neki az első, pedig ő nem volt ugyebár sérült.

Ha az égiek is úgy akarják, holnap lesiklást rendeznek a délnémet lejtőn.

tabella2.png

tabella3.png

A címlapon szereplő kép forrása: Sky Sport Austria

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s