Katharina Althaus duplázott Premanonban

Jócskán növelte előnyét az összetettben ezen a hétvégén Katharina Althaus, aki a női VK sorozat premanoni versenyein nem talált legyőzőre, ezzel összességében már három győzelemél tart az idei szezonban.

Miután a titisee-neusdatdti kedvezőtlen hóhelyzet miatt a férfiakhoz hasonlóan a síugró hölgyeknek is volt egy szabad hétvégéjük, ezen a héten Franciaországban, a svájci határ mellett fekvő Premanonban folytatódott a női Világkupa. Ezt a sáncot egyébként, amely 90 méteres zsűritávolságával az egyik legkisebb a naptárban idén újították fel a franciák, és lényegében ez a VK-hétvége az első hivatalos nemzetközi verseny ezen a helyszínen.

Az első, szombati versenynapon Sara Takanashi és Katharina Althaus vívott egymással a győzelemért, ugyanis az első sorozat után a négyszeres VK-győztes japán ugró vezetett egy 87,5 méteres ugrással, 4 ponttal megelőzve a 84,5 méterig jutó Althaust. A második sorozatban, részben a körülményeknek is köszönhetően, viszont fordult a kocka, ugyanis Althaus szembeszélben 94,5 méterrel sáncrekordot ugrott, míg Takanashi hátszélben próbálkozhatott, és csak 85 méterig jutott a második sorozatban. Ezzel Althaus megszerezte Lillehammer után az idei második győzelmét is, Takanashi pedig a második helyen végzett, míg a dobogó harmadik fokára a szlovén Ema Klinec (84,5/88 m)  állhatott fel. A szlovén mögött Lidija Jakovleva (84/85 m) szerezte meg a 4. helyet, majd délnyugati szomszédaink újabb két ugrója következett a rangsorban, ugyanis Nika Kriznar (87,5/85,5 m) és Ursa Bogataj (82,5/87 m) végeztek az 5-6. helyen.

Ami a többi nagy nevet illeti, Maren Lundby (81/87 m) meglepetésre csak a 9. lett, míg Daniela Iraschko-Stolz hiába állt volna az első ugrásával a harmadik helyen, a léchosszra vonatkozó szabályok megsértése miatt (azaz a szokásos testtömegénél vélhetően valamivel könnyebb volt) kizárták a versenyből.

Részletes eredmények

Vasárnap aztán Althaus duplázni tudott, ugyanis egy 85 és egy 88,5 méteres ugrással mindkét sorozatban övé volt a legmagasabb pontszám, ezzel magabiztosan nyerte a versenyt. A második helyet ezúttal Maren Lundby (85,5/83,5 m) szerezte meg, míg a 3. helyre Sara Takanashi (83/80 m) érkezett meg. Ema Klinec (83/79 m 4.) ezúttal éppen lemaradt a dobogóról, mögötte Iraschko-Stolz (86/80 m) lett az 5., Jakovleva (83,5/91,5 m) pedig a 6.

Részletes eredmények

Az összetettben ezzel Althaus megerősítette a vezetését, mögötte viszont a Maren Lundby vezette élmezőnyben elég szoros a küzdelem.

Világkupa összetett

Hely Versenyző Ország Pontszám
1. Katharina ALTHAUS 400
2. Maren LUNDBY 278
3. Lidija JAKOVLEVA 262
4. Sara TAKANASHI 224
5. Juliane SEYFARTH 216
6. Ema KLINEC 214
7. Daniela IRASCHKO-STOLZ 169
8. Ramona STRAUB 166
9. Nika KRIZNAR 163
10. Carina VOGT 149

VK összetett

A hétvégének hasonlóan Lillehammerhez, ismét volt magyar szereplője is, Vörös Virág a pénteki kvalifikációban egy 70,5 méteres ugrással (szokás szerint felülmúlva az edzéseket) az 53. helyet szerezte meg, míg a vasárnap reggeli kvalifikációban egy 60,5 méteres kísérlettel az 57. helyen zárt.

A női VK sorozatban a hétvégét követően hosszabb szünet következik, legközelebb január közepén, Sapporoban rendeznek versenyeket.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s