Biatlon: A fiatalabbik Bø beindult, Fourcade a vert mezőnyben

A szezon első sprint versenyében remekeltek a norvégok, leszerepeltek a németek.

Normalizálódott a helyzet a szlovéniai Pokljukában, így menetrendszerűen sor kerülhetett az idény első, 10 km-es sprint futamára. Az egyéni indításos elnapolásának következtében pihenő nap nélkül kellett nekifutnia a férfiaknak a legklasszikusabb, egy fekvő, és egy álló lövészettel fűszerezett versenyszámnak.

A mezőny első tíz versenyzője között rajtolhatott az egyéni 20 km-t szoros csatában megnyerő francia Martin Fourcade, de hiába követett el egyetlen – számára általában még kompenzálható – lövő hibát, a tőle megszokott szorgos, és taktikus sífutás terén egyelőre nagy a lemaradása. Furcsa volt látni, hogy nyolcadik indulóként nemhogy fél, akár egy perccel nem vette át a vezetést, de kikapott a negyedikként startoló orosz Jevgenyij Garanyicsevtől.


A mezőny első tíz helyezettje zömmel a harminc és ötven közötti rajtszámúak közül került ki, de akad egy valaki, aki kilencvenhármassal is befért a legjobbak közé. A legjobbak közül öten is hibátlanul teljesítettek, így még nagyobb fegyvertény, hogy a norvég Johannes Thingnes Bø egy rontással is elverte a mezőnyt (16,1 másodpercet adott a második francia Antonin Guigonnatnak). A nap legjobb gall menőjétől mindössze háromtizeddel maradt le az így is dobogós orosz Alexander Loginov. Az idősebbik Bø, Tarjei lett az ötödik, a győztessel szinte azonos sífutó időt bemutató francia Simon Desthieux két hibával is hetedik tudott lenni.

Megemlítendő, hogy a németek közül mindössze Benedikt Doll (6. hely), és az olimpiabajnok Arnd Pfeiffer fért be a legjobb harmincba. A szezon előtt az összetett végső sikerére is esélyesnek kikiáltott Simon Schempp csak 40.lett.

Fourcade barátunk 1 perc 12 mp-es lemaradással csak 24.lett, így esélytelenként fut neki a vasárnapi üldözéses (ezen számban minden versenyző a most összeszedett hátránnyal vág neki a 12,5 km-nek) futamnak

A sprint futam végeredménye

Ezen Twitter videón tekinthetitek meg a futam összefoglalóját.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s