Széllel, verseny nélkül ért véget a nyári szezon Klingenthalban

Két versenyt terveztek mára a szervezők, egy sem lett belőle, ugyanis az erős szél miatt sem a nők sem a férfiak versenyét nem tudták megrendezni Klingenthalban, a Nyári Grand Prix hagyományos utolsó állomásán. Az összetett győztesek személyére mindez nem volt befolyással, Evgeniy Klimov és Sara Takanashi ugyanis már korábban bebiztosították elsőségüket.

Sok esélyt nem hagyott ma az időjárás a zsűrinek, ugyanis már délelőtt erős szél fújt a klingenthali Vogltand-Arénában, ami aztán egész nap kitartott, így bár mindkét versenyt megpróbálták szokás szerint egy-két órával későbbre halasztani, végül ma nem láthattak síugrást a szurkolók.

Ezzel az az állás változott végeredménnyé a Nyári Grand Prix-n, amivel megérkeztek a versenyzők Klingenthalba, ami – ha mindenképp pozitívumokat szeretnénk keresni –a győzelemért folytatott csatába egyébként nem szólt bele érdemben. Evgeniy Klimov ugyanis már vasárnap, Hinzenbachban bebiztosította a győzelmét. A 24 éves orosz versenyző, aki ezzel az első Grand Prix sikert szállította hazájának, győzelmének kulcsa a kiegyensúlyozottság volt, hiszen bár győzni csak egyszer, Courchevelben tudott, hatszor állt dobogón, és egyszer sem végzett ötödiknél rosszabb helyen (na meg persze ott volt szinte mindegyik versenyen, egyedül a wisłai nyitóversenyen nem indult).

A második helyet egy erős hajrával Karl Geiger szerezte meg, másfél hete Barcarozsnyón mindkét versenyt megnyerte, Hinzenbachban pedig harmadik lett, ezzel meg tudta előzni a nyarat fantaszikus formában kezdő, ám a végére kissé visszaeső lengyeleket, Piotr Zyłat és Kamil Stochot. Zyła végülis azzal szerezte meg a harmadik helyet, hogy az utolsó néhány versenyen sokkal meggyőzőbb volt, mint Stoch, összességében egyébként egy holtversenyes győzelmet, és még két további dobogót szerzett ezen a nyáron. A VK-címvédő Kamil Stoch így végül hiába kezdett szinte tökéletesen és állt három verseny után a maximális 300 ponttal (ezzel egyébként ő szerezte a legtöbb, 3 győzelmet ezen a nyáron), a sorozat közepének kihagyása után elég látványosan kiesett a ritmusból, így nem hogy a VK-GP dupla (utoljára Thomas Morgenstern volt erre képes 2011-ben) nem sikerült neki, de a dobogóról lemaradva, a 4. helyen végzett. Jóllehet, a mezőny sztárjainak nagy részét így is messze felülmúlta…

A lengyelek idény elei szárnyalása ezzel együtt elég volt ahhoz, hogy megnyerjék a nemzetek pontversenyét Japánt és Németországot maguk mögé utasítva.

Nyári Grand Prix végeredmény

Hely Versenyző Ország Pontszám
1. Evgeniy KLIMOV 555
2. Karl GEIGER 416
3. Piotr ZYLA 382
4. Kamil STOCH 376
5. Daniel HUBER 305
6. Kilian PEIER 299
7. Ryoyu KOBAYASHI 294
8. Dawid KUBACKI 257
9. Stefan HULA 197
10. Roman KOUDELKA 168

Nyári Grand Prix végeredmény
Nemzetek kupája

A két Grand Prix győztes: Sara Takanashi és Evgeniy Klimov, forrás: weltcup-klingenthal.de

A lányoknál Sara Takanashi uralta a versenyeket a nyári szezonban, hiszen a megrendezett 5 fordulóból négyszer nyert, egyszer harmadik lett, ezzel továbbra is elmondhatja magáról, hogy a sorozat legelső kiírása óta az összes (!) Grand Prix-t megnyerte, ezzel már 7 győzelemnél jár. Mögötte a dobogóra Ema Klinec, valamint a tavalyi VK-t uraló, a nyáron valamivel tartalékosabb Maren Lundby állhattak fel. Amennyiben Takanashi formája a télre is kitart, az akár még egy izgalmas csatát is eredményezhet a jelenlegi talán két legnagyobb női síugró-klasszis között.

Női Nyári Grand Prix

Az őszbe nyúló nyári szezon ezzel tehát véget ért, a Világkupa a férfiaknál november 17-én kezdődik Wisłaban, míg a nők november 30-án kezdenek Lillehammerben.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s