Gyarmati Panka hetedik Seiser Almon!

Seiser Almon rendezik meg a hétvégén a Snowboard Világkupa utolsó slopestyle versenyét a snowboardosok számára. A verseny magyar sportszempontból komoly jelentőséggel bírt: a mai elődöntőn tért vissza a versenyzéshez két év kihagyás után Gyarmati Panka. Az egri lány egy nagyszerű hetedik hellyel írta tovább eddigi eredménylistáját, így a döntőbe is majdnem sikerült bejutnia.

Hazánk legjobb snowboardosa még 2016 novemberében szenvedett sípcsonttörést, ami miatt a teljes tavalyi szezont ki kellett hagynia. Idén januárra tervezte visszatérését, tudva, hogy az olimpiáról már mindenképp le fog maradni. A Laax Openre tervezett visszatérést sajnos az időjárás meghiúsította, így a Seiser Alm Legendsre tolódott az újbóli versenyzés.

A ridereknek két lehetőségük volt bemutatni a legtökéletesebb trükköket a dél-tiroli pályán, majd a jobbik eredményt vették figyelembe. Az így kialakult rangsor hat legjobbja nyert részvételt a holnapi döntőben. Panka az első kör után a nyolcadik helyen állt, de 50,75 pontos eredménye alapján mindenképp javításban bizakodhattunk a második körben.

Az első kör után sajnos az időjárás is közbeszólt. Megérkezett a pályára a köd, ami miatt a verseny sokszor félbeszakadt, akadozott. Pankának is várakoznia kellett – körülbelül egy órát. Menetére a köd szerencsére feloszlott valamelyest, de a látási viszonyok közel sem voltak tökéletesek, időközben már a havazás nehezítette a riderek dolgát.

Panka végül egyórás várakozás után indulhatott neki második körének. Szinte minden elemben javítani tudott előző próbálkozásához képest, és az összképre kapott pontszáma is emelkedett, az így kapott 65,21 pontjával egy rövid ideig döntőt érő pozícióban érezhette magát. Magyar szemszögből sajnos a holland Cheryl Maas közel nyolcvanpontos második kört mutatott be, amivel megelőzte Pankát és így kiszorította őt a legjobb hatból.

Panka a mai hetedik helyével nagyszerű visszatérést produkált a világkupa mezőnyében. Karrierje harmadik legjobb eredményét sikerült beállítania. A visszatérést viszont most újabb hosszú várakozás követi, ami a versenyzést illeti. A világkupa a hétvégi versennyel véget ért, így legközelebb a következő szezonban szurkolhatunk majd neki.

Az elődöntő eredményei

A nyitókép forrása: Gyarmati Panka/Facebook
Képek forrása: seiseralm.it

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s