Egy ugró mind felett: Maren Lundby uralta a női VK versenyeket Japánban

Négy verseny, négy győzelem: ez Maren Lundby mérlege az elmúlt két hétvégén a női síugró VK-ban, fölénye ráadásul egy-egy versenyen is egyre nagyobb a mezőnyhöz képest, így, bár addig van még néhány hét, lassan egyértelmű favoritnak tekinthető az ötkarikás játékokra.

Az eredetileg tervezetthez képest egy héttel hosszabb szünet után folytatódhatott a múlt hétvégén a lányok világkupa sorozata, ugyanis rasnovi, január elejére tervezett fordulókat a kevés hó és a meleg időjárás miatt el kellett halasztani márciusra. Így hát Sapporoban rendezték az idei naptári év első versenyét, amely az eddigi fordulókhoz hasonlóan ismét Maren Lundby és Katharina Althaus küzdelmét hozta. Lundby az első sorozatban 6 pontos előnyt szerzett német riválisával szemben, amiből 4,3 marad a végére is, annak ellenére, hogy ekkor a jobb ugrás Althausé volt, a dobogó harmadik fokára pedig Sara Takanashi állhatott fel.

A második versenynapon ugyanez a hármas állhatott a dobogón, a legtetején pedig ismét Maren Lundby, aki ezzel már sorozatban három győzelemnél tartott. Takanashi ezúttal meg tudta szerezni a 2. helyet, kihasználva, hogy Althaus, aki az első sorozat után ismét a legközelebbi üldözője volt Lundbynek másodikra nem ugrott igazán kiemelkedőt, és csak a 3. helyen végzett.

Sapporo szombat
Sapporo vasárnap

A mostani hétvégén Zaoban annyiban változott a felállás, hogy erre a futamra a németek már nem hozták el két legerősebb versenyzőjüket, Katharina Althaust és Carina Vogtot. Persze, ha itt is lettek volna, kérdés, hogy mit tudtak volna kezdeni Lundbyvel, aki az első, pénteki versenyen, több mint 40 ponttal verte meg a teljes mezőnyt, egyedül 100 méter fölé jutva a verseny mindkét sorozatában. A dobogóra ezen a napon egyénként Chiara Hölzl és Irina Avvakumova állhattak, míg Takanashi ezúttal csak a 4. helyet szerezte meg.

Szombaton az idei szezonban másodszor, csapatversenyt rendeztek, amelyen úgy, hogy a németek tartalékosak voltak igazán komoly ellenfele nem volt a japán csapatnak, akik jó 55 pont előnnyel nyertek a szlovénok előtt, míg a 3. helyet Oroszország szerezte meg.

Vasárnap aztán ismét egy egyéni verseny szerepelt a programban, és bár a versenyzők dolgát a kavargó szél mellett a szakadó hó is nehezítette, a papírforma itt sem borult, azaz Maren Lundby ismét nagy fölénnyel (ezúttal 30 pontot vert a másodikra) megszerezte sorozatban ötödik, a szezonban összességében hatodik futamgyőzelmét, ezúttal Yuki Ito és Sara Takanashi előtt.

Zao péntek
Zao szombat (csapatverseny)
Zao vasárnap

Az összetettben ezzel 760 ponttal toronymagasan Lundby vezet az 500 pontos Althaus és a 470 pontos Takanashi előtt, a 4. helyen Yuki Ito áll 415, az 5-en Avvakumova 348, a 6-on Hölzl áll 264 ponttal.

Világkupa összetett


551568_voros_virag
Forrás: nyugat.hu

Miközben a VK élmezőnye a távol-keleten versenyzett, Vörös Virág Planicán indult Kontinentális Kupa versenyeken. A kőszegi ugró decemberben edzés közben kificamította a bokáját, így kisebb kihagyás után tért vissza a sáncokra. Az első versenynapon egy 75 méteres ugrással nem volt messze a pontszerzés, ám végül Virág csak 32. lett, vasárnap viszont több szerencsével járt, ugyanis egy 71 méteres kísérlettel a 30. helyen bejutott a második sorozatba, ahol egy 80,5 méteres ugrással három helyet javítva a 4 pontot érő 27. helyen végzett. A versenyt egyébként mindkét napon Daniela Iraschko-Stolz nyerte.

Planica szombat
Planica vasárnap

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s