Mowinckelé a cortinai szuper-G!

Ragnhild Mowinckel igazolta egész szezonban meglévő jó formáját, és megnyerte a cortinai szuper-G versenyt. A norvég lehengerlő menettel előzi Cornelia Hüttert és Marta Bassinót. Bassino mögött egyébként rendkívül szorosan alakult a verseny, Gut-Behrami Miradoli és Curtoni is századokkal maradt le a dobogóról.

A zárónapra tökéletessé vált az időjárás Cortinán. Elállt a szél, kevéssel fagypont alatti hőmérséklet és ragyogó napsütés fogadta a 43 indulót a szuper-G-ben.

Tessa Worley (20.) indította a mai napot, egy-két szélesebb ívtől eltekintve gond nélkül lejött. Kajsa Vickhoff Lie (18.) a pálya közepén egy hatalmas fékezéssel fél másodpercet vesztett, végül így is átvette a vezetést. Kihasználta a norvég hibáját Laura Gauche (16.), nem hibázott nagyot, és a pálya második felében is jól tudta tartani Lie tempóját. Az egyre javuló idők sorát Marta Bassino (3.) folytatta, nagyobb sebességet vállalt be, így közel 7 tizedet pakolt Gauche idejére. Ramona Siebenhofer (14.) villámrajtot vett, ám az első nagyobb kanyarnál épphogy befért, végül épphogy Gauche elé sorolt be. A kanyargósra tűzött pálya nagy előnyt jelentett Mikaela Shiffrinnek (7.), az amerikai élt is az eséllyel, a középső részeken összeszedett kéttizednyi előnyt, a végén viszont a csúszó részen hibázgatott, így Bassino mögé szorult. Végig szorongatta honfitársát Elena Curtoni (6.) is, de az aljára eltűnt a sebesség, 9 századdal ő is kikapott Bassinótól. Az osztrák mélyrepülés szép példájaként Tamara Tippler (24.) nagyobb hiba nélkül gyűjtögette a tizedeket, és bejött a pillanatnyi utolsó helyre.

forrás: blick.ch

A pálya feléig úgy tűnt, Romane Miradoli (5.) sem veszélyezteti az élbolyt, utána viszont két legjobb szektort hozott össze, és 6 század híján Bassinót is megfogta. Mirjam Puchner (8.) is rengeteget hozott vissza az utolsó szektorban, alighanem javulhatott ott a pálya. Ragnhild Mowinckel (1.) a pálya felső felét is zöld szektorokkal síelte, utána pedig hozta a már-már kötelező tizedeket, végül 0,47-es előnnyel vette át a vezetést. Federica Brignone (11.) szemre szép ivekkel is egyre nagyobb hátrányt szedett be, ráadásul neki az alsó rész se jött össze. Sofia Goggia a rajtlistán még ott volt, de végül a mai versenyt nem vállalta, így az olaszok ezzel tulajdonképpen el is lőtték a puskaport. A svájciak viszont csak ezután kezdtek: Michelle Gisin (10.) a középmezőnyben küzdött, egyetlen századdal előzte meg Brignonét, és Lara Gut-Behrami (4.) is hasonlóan síelt egészen az aljáig – ott viszont megvillant, és fél másodpercre csökkentette a hátrányát.

forrás: lequipe.fr

A következő blokkot Cornelia Hütter (2.) nyitotta, ő is a pálya alján varázsolt, 3 tizedes hátránnyal bejött Mowinckel mögé. Joana Hählen (12.) viszont továbbra sem érzett rá erre a lejtőre, majd egy másodperces hátránnyal eltűnt a középmezőnyben. Villámrajtot vett Kira Weidle (9.), a kanyarokban viszont sokat ott hagyott, nála is a középmezőny lett a végállomás. Jasmine Flury menetén sem érződött, hogy a svájci edző jelölhette ki a mai nyomvonalat, hatalmas hátránnyal érintőre vett egy kaput, és kiesett. Nicole Schmidhofer (17.) a mezőny végét gazdagította, majd meglepő módon Wendy Holdener (14.) is a kanyargós részen veszített rengeteget. Stephane Venier (21.) menete is arra utalt, hogy a verseny érdemi része már véget ért.

forrás: kurier.at

A top-30 utolsó blokkját Priska Nufer (25.) nyitotta, utolsó hellyel folytatva az igencsak vérszegény svájci napot. Igaz, Breezy Johnson (29.) rögtön elvette tőle ezt a kétes dicsőséget. Olaszok folytatták: Laura Pirovano (32.) is folytatta a rosszabbnál rosszabb idők sorát, Roberta Melesi (27.) épphogy befért egy balosba, így Karolina Pichler (19.) középmezőny alját ostromló menete már felüdülésnek számított. Marie-Michele Gagnon be se fért a kritikus balosba, Nadine Fest (31.) helyenként szemre is lassan cammogott végig a pályán, végül a kockáztatásait ezúttal nagy hiba nélkül megúszó Alice Robinson (22.) érkezett be másfél másodperces hátránnyal.

Harmincon túli rajtszámmal a tegnapi lesiklást megnyerő Ilka Štuhec (13.) teljesített a legjobban, míg a legkésőbb Ricarda Haaaser (46-ossal 30.) menete ért pontot. Harmincban végzett még Valerie Grenier (23.), Stephanie Jenal (26.) és Nicol Delago (27.).

Ragnhild Mowinckel karrierje második sikerét aratta, az elsőt 2018-ban, Ofterschwangban , óriásban szerezte. Cornelia Hütter 19 alakalommal volt már dobogós, 7-szer a technikásabb szakágában. Marta Bassino eddigi 28 dobogójából 4. szuper-G top3-as helyezését szerezte.

Összetettben Shiffrin toronymagasan vezet, Vlhová és Gut-Behrami előtt. A szakági világkupában Mowinckel visszavette a vezetést mai sikerével. Gut-Behrami továbbra is második, az eddigi listavezető Brignone a harmadik helyre csúszott vissza.

A világkupa kedden Kronplatzon, óriással folytatódik, míg szuper-G-t a világbajnokságig már nem rendeznek.

Borítókép forrása: tv2.no

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s