Repülés a norvég főváros felett — oslói program

Az idén mindössze két helyszínt magába foglaló norvégiai Raw Air sorozat második, és egyben befejező állomása az oslói Holmenkollbakken, ahol igen sűrű lesz a program: a pénteki vegyes csapatverseny mellett még két-két egyéni versenyt is rendeznek majd a hétvégén a férfi és a női mezőnynek is.

Sánc adatok

Holmenkollbakken
Zsűritávolság (HS): 134
K-pont: 120 m
Sáncrekord: 144,0 m Robert Johansson (NOR) 2019. 03. 09.
Női sáncrekord: 140,0 m Maren Lundby (NOR), 2016. 02. 03.
Hivatalos női rekord: 137,5 m Sara Takanashi (JPN), 2016. 02. 04.

Program

Március 4. péntek
11:30 Hivatalos edzés, nők
13:45 Hivatalos edzés, férfiak
16:00 Vegyes csapatverseny

Március 5. szombat
11:30 Női prológ
13:00 1. női verseny
15:30 Férfi prológ
17:00 1. férfi verseny

Március 6. vasárnap
14:00 Férfi prológ
15:45 2. férfi verseny
18:00 Női prológ
19:15 2. női verseny

Rajtlista, nők
Rajtlista, férfiak

FIS-Live, nők, edzés, p.
FIS-Live, férfiak, edzés, p.
FIS-Live, vegyes csapat
FIS-Live, nők, szombat
FIS-Live, férfiak, szombat
FIS-Live, nők, szombat
FIS-Live, férfiak, szombat

A várható időjárás

Az időjárás-előrejelzés a hétvégére továbbra is tiszta, napos időt ígér. Az alapszél várhatóan pénteken-szombaton 2, vasárnap 4 m/s körül mozog majd, ekkor lehetnek esetleg erősebb lökések is.

Így áll az összetett

A férfiaknál a VK-ban az éllovas Ryoyu Kobayashi Lillehammerben 20 ponttal, 63 pontosra tudta növelni az előnyét Karl Geigerrel szemben. ezzel kettejük párharcában a lépéselőny egyelőre a japáné, de azért a küzdelem még mindig nyitottnak mondható, ne feledjük ez a különbség elméletileg akár egy versenyen is ledolgozható. A dobogóért zajló küzdelem viszont lassan kezd eldőlni Granerud és Lindvik között a címvédő javára, aki várhatóan ismét ott lesz a pódiumon a planicai eredményhirdetésnél.

Ami a Raw Airt illeti, Stafan Kraft az első fordulóban ki tudott harcolni némi előnyt a többiekkel szemben, ám mivel itt akár egyetlen gyengébben sikerült ugrás is meg tudja borítani a sorrendet azért itt még korai lenne “odaadni” az osztráknak a győztesnek járó trófeát, annál is inkább hiszen a fiúknál még több, mint a fele hátra van a versenynek!

A férfiakkal ellentétben a nőknél idén sok változatosságot nem láttunk a pontverseny élén, hiszen Marita Kramer továbbra is biztosan vezet, sőt ahogy fogynak a hátralevő fordulók (jelen tudásunk szerint még négy van hátra), lassan elérünk az évadnak abba a szakaszába, amikor matematikailag is eldőlhet a verseny. Ez elméletileg már most szombaton összejöhet, amennyiben Kramer a jelenlegi 244 pontos előnyét Kriznarral szemben 300 fölé tudná növelni, illetve a rá elviekben még szintén veszélyes Bogatajt sem engedné ennél közelebb (ott 324 most a differencia). Utóbbira nagyobb, előbbire talán valamivel kisebb esély látszik, mindazonáltal jelenleg úgy néz ki, inkább csak idő kérdése, hogy Kramer győzelme biztossá váljon.

Kriznarnak ha a nagy kristálygömb nem is, de a Raw Air győzelem bőven összejöhet a hétvégén, igaz az ő majdnem húszpontos előnye, ismerve a női versenyeken szokásos nagyobb pontkülönbségeket nem annyira biztos talán mint amilyennek látszik, egy kiemelkedő teljesítménnyel a Holmenkollenen az első négyesből bárki simán odaérhet még.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s